Programma KVAN-dagen 2013 bekend & Aanmelding geopend!
Op 10 en 11 juni vinden de KVAN-dagen plaats in het Stadsarchief Amsterdam. Het programma staat dit ja...
Dag Collega's,Graag kom ik in contact met archiefinstellingen die ervaring hebben met een of meer van de open source producten voor archiefbeheerssystemen: Archon, Archivists Toolkit, ICA-Atom.Een berichtje naar mij (j.a.j.keuning@saxion.nl) wordt zeer op prijs gesteld.Met vriendelijke groet,
Reacties
Beste Jan, Wat betreft ICA-AtoM kan ik zeggen dat deze nog in betafase zit. Dus zullen er geen organisaties zijn waar het al in productie is. Binnenkort komt versie 1.0.5. Er zijn al wel een aantal instellingen (met name in het buitenland) druk aan het proefdraaien met de beta versie. Hun bevindingen en nadere info kun je terug vinden in de gebruikersgroep. Wellicht dat je je vraag ook daar kunt stellen? Het is in ieder geval een veelbelovend pakket. Met name omdat ISAAR, ISADG en andere ICA standaarden gebruikt worden en met elkaar in samenhang worden gebracht.
Dag Bennie, Dank voor je reactie. Zijn jullie wel van plan iets met ICA-Atom te gaan doen? Anders gezegd...wat is je betrokkenheid? Met vr. gr. Jan Keuning
Beste Jan, Wij zijn nog niet op het punt iets met ICA-AtoM te gaan doen. Maar ik zie wel wat mogelijkheden. Mijn betrokkenheid bij het project zelf is een stukje vertaalwerk overigens. groet, Bennie
Ik ben eerlijk gezegd ook aan het wachten op de definitieve versie van AtoM, in de hoop om met de 1.1 versie aan de slag te kunnen. Zijn er archiefinstellingen of erfgoedinstellingen die ervaringen met de andere pakketten hebben?
Ik heb deze vraag ook gepost in de LinkedIn group 'Nederland Open in Verbinding (NOiV)' met het verzoek om hier te reageren.
'Gaat het pure archiefsystemen (RMA) of om ECM systemen? In het laatste geval heb ik ervaringen met Alfresco die ik graag wil delen' schrijft Kees Fluyt op LinkedIn.
"Bij Octrooicentrum Nederland gebruiken ze e-Phoenix (zie ephx.sourceforge.net). Dit is een dossier management systeem dat enerzijds als een één op één vervanging van dossiers in het archief kan worden gezien, anderzijds ook de digitalisering van de poststroom verzorgt. Mogelijk een vreemde eend, maar generiek in te zetten ..." schrijft Tjeerd van der Laan me naar aanleiding van de 'multi-post' op LinkedIn.