Voorwaarden archiefsites en de Wet Hergebruik van Overheidsinformatie
Als commerciële gebruiker van historische informatie (ben professioneel genealoog) heb ik me aangeleer...
Hier wat leuke dingen, die ik vandaag langs verschillende wegen tegenkwam.
Met Google Earth kun je niet alleen lekker rond de wereld gaan, maar je kunt er ook nog iets zinnigs mee doen. Kijk hier voor wat toffe toepassingen.
Laat bijvoorbeeld het actuale woningaanbod zien en leg daarnaast dan even de buurtgegevens van het CBS.. want je wilt wel in een goede wijk zitten hè?
Nog een kaartje dan: op de mooie website bij de serie "In Europa" kun je ook uren zoet zijn. (Als je de tijd hebt natuurlijk.. maar voor deze website ga ik die even proberen te maken!) Je kunt ook zelf meehelpen om de kaart te voorzien van verhalen en zo.
Keer op keer merk ik weer hoe perfect een kaart werkt als navigatie-instrument, kapstok voor verhalen of wat dan ook. Ik houd van kaartjes! :-)
Reacties
Wie niet! Wat mij wel eens tof lijkt is een soort georefereer en vectoriseer-tool voor dummies! Om echt oude kaarten in een hedendaagse situatie te hangen heb je al vrij vlot een professioneel pakket nodig a lá ArcGis (o.i.d.). Die software werkt uitstekend maar vereist wel de nodige kennis. Als gebruiker en liefhebber zou ik super graag een oude kaart scannen, schalen op de hedendaagse, de coordinaten (locatie bepalen) en vervolgens pas leggen op de hedendaagse situatie (voor zover de kaarten het toelaten) De Vinland kaart lijkt me lastig te refereren en vectoriseren aan de hedendaagse situatie :). Iemand een idee...?
@Tim: Je kent vast al wel deze: http://www.the-end-of-the.net/topography/ (Een van mijn favoriete kaartenwebsites!) Misschien dat de maker daarvan je iets kan vertellen over het schalen van oude kaartjes naar Google Maps en zo?