The Longtailers

  • feb 2008
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast jun 2024
  • 3
  • 126
Verwijderde gebruiker
KIA Community
  • Christian van der Ven

Een tijd terug, bij het posten van een filmpje over The Cult of the Amateur hebben we gediscussieerd over The Long Tail en mogelijke toepassingen ervan op de archiefwereld.

The Longtailers en Henk van Es proberen de theorie van de long tail in praktijk te brengen: http://www.thelongtailers.com/?p=1#more-1.

Ik ben benieuwd.... en zal de komende tijd 't experiment met belangstelling volgen!

Reacties

3 reacties, meest recent: 6 februari 2008
  • Interessant project! Sommige van die onderwerpen zijn echt voor een hééééle kleine doelgroep, geloof ik.. ;-) Maar da's ook het leuke van dit experiment. Tim, houd ons vooral op de hoogte! Ik zal zelf ook een rss feed oppikken. De link naar de homepage van The Long Tailers is trouwens: http://www.thelongtailers.com/

    Christian van der Ven
  • Bedankt, ik heb 'm gelijk aangepast. Even een off-topic: Ik stuitte bij de collega's van bibliotheek 2.0 op een aardige 'tegeltjeswijsheid' waarbij je m.i. library zou kunnen wijzigen in archive. FileNotFound Vraag alleen is hoe je zou kunnen proberen dit te ondervangen (in het digitale domein) met de moderne technieken, de interactie etc. Ik heb daar nog niet echt een idee bij maar volgens mij is 't wel een vraag in je digitale dienstverlening. Wanneer je op de studiezaal iemand ziet worstelen en weifelen kan je er op af stappen en een gesprek aanknopen, de helpende hand bieden.

    Verwijderde gebruiker
  • Ja, een lastig probleem.. Ik loop dagelijks wel op een studiezaal rond en ben ook dagelijks bezig met de toekomst van de dienstverlening.. en die is veelal digitaal. Hoe we de archivaris daarin kunnen vertalen, is een grote vraag met vele antwoorden. Specifieke problemen vragen om specifieke oplossingen. Als ik ze had, zou ik ze geven.. ;-) De laatste twee puntjes op dit tegeltje geven wel een kern weer: mensen schamen zich soms om een vraag te stellen, omdat ze zich dom voelen. Ik denk dat dit in ieder geval deels te ondervangen is door in digitale zin een archivaris aan te bieden, die je anoniem een vraag kan stellen. Via een chatbox of zo, waarbij je geen naam hoeft in te vullen of wat dan ook, en waarbij je ook niet het gevoel krijgt dat 'ze' je 'kennen'. De algemene trend lijkt wel eens te zijn om zoveel mogelijk mensen een gevoel van persoonlijk contact te geven. Maar als we mensen niet actief zelf kunnen aanspreken, dan zullen we er dus voor moeten zorgen dat ze ons aanspreken, en dan is anonimiteit misschien wel beter.. in ieder geval laagdrempeliger.

    Christian van der Ven

Trefwoorden