Thematiendaagse De gebruiker centraal: we zijn begonnen!
Samenvatting: We zijn van start! Dompel je vanaf vandaag helemaal onder in het thema De gebruiker centraal. De komende tien werkdagen staan in het teken van de gebruiker van overheids- en archiefinformatie. Er zijn wel zestien sessies om je kennis en inzicht mee te vergroten. Voor veel ervan kun je je nog aanmelden.
Reacties
Een héél herkenbaar probleem! Ik word af en toe goed chagy van al die ID's. OpenID klonk dan weer goed, maar verspreid zich maar langzaam, heb ik de indruk. Als archiefdiensten zouden we misschien gebruik kunnen maken van DigiD. Doen ze dat in Tilburg al niet voor de bouwvergunningen? Ik geloof van wel. Op het BHIC denken we hard na over een MijnBHIC.nl, maar voorlopig zitten we meer op het spoor van een gebruikersnaam- en wachtwoordcombinatie. (Dat heeft voor- en nadelen natuurlijk.) We kiezen er trouwens voor om zoveel mogelijk buiten de login te houden. Da's pas nodig.. als het nodig is.. wat logischer klinkt dan Cruijff het kan verzinnen! :-) Ik ben benieuwd hoe iedereen z'n verschillende identiteiten managed. Welke services gebruiken jullie?? (Dank trouwens voor je reactie op mijn lange mail, en fijn dat je m'n metaforen zo waardeert - ik vind het bedenken ervan ook altijd weer erg leuk, maar het consequent inzetten daarvan nog veel leuker!)
Het grote nadeel van DigiD is dan natuurlijk dat je het www beperkt tot het dww (Dutch Wide Web) en dat niet-nederlanders geen toegang kunnen krijgen.
Klopt, maar voor mensen zonder DigiD (buitenlanders en zo) kun je dan alsnog een eigen login maken (bijvoorbeeld met gebruikersnaam en wachtwoord), terwijl de mensen mét DigiD niet met wederom een extra identiteit worden opgezadeld.
Ik heb al jaaaaaaaaaren hetzelfde wachtwoord en een heel beperkt arsenaal aan gebruikersnamen. Dat is handig! Maar toch... soms denk ik slim te zijn en kies wat anders. En dat is niet handig... :-( Ik gebruik ook sxipper (in Firefox). Werkt prima. Daarnaast probeer ik steeds weer om userid's en wachtwoorden aan te passen als dat mogelijk is. Soms zelfs zo rigoreus dat ik afhaak bij een app of site waar dat niet kan. Helemaal eenkennig zal ik niet worden :-) Oh ja, ik gebruik tegenwoordig een . (punt) in mijn wachtwoorden... dat werkt goed! Maakt het geheel een stuk veiliger. Tot slot nog een onveilige tip: ik heb in google docs een document staan met alle services waar ik gebruik van maak. Dat werkt soms verhelderend én ontnuchterend. Waar ik allemaal digitale sporen heb achtergelaten... Niet te veel aan denken!