Archief 2.0 gaat nooit verloren, maar wel migreren
Dag allemaal, Op 7 juni 2007 werd Archief 2.0 opgericht, vanaf het eerste ogenblik al méér dan een w...
Beste collega's,
Steeds meer archieven hebben een ISIL-code. Is het niet verstandig om landelijk af te spreken dat we deze ISIL-code ook gebruiken voor het citeren van onze bronnen in wetenschappelijke publicaties?
Weten jullie trouwens of er een lijst is van citeertitels van archieven (#durfhetbijnaniettevragen :) )
Reacties
Hier is door Eric Hennekam over gepubliceerd in het Archievenblad:
Het gebruik van standaardnamen en -afkortingen in bronvermeldingen bij archiefonderzoek / Erik Hennekam. - Archievenblad / Nieuws voor Archieven, jrg. 108(2004), no.4,p.34-35. - ill.
Volgens mij gaat zo'n landelijke afspraak pas werken als ten eerste alle archieven een ISIL-code hebben en ten tweede ook voor niet-archivarissen duidelijk is waar zo'n code voor staat. In wetenschappelijke publicaties verschijnt dan voorafgaand aan het notenapparaat al snel een lijstje met de verklaring van afkortingen (of in dit geval codes). Maar goed, als je toch zo'n lijstje nodig hebt, dan kun je even zo goed de huidige praktijk aanhouden...
Ik zou zeggen, met de olievlekgedachte in het achterhoofd: wie dit verstandig lijkt, gaat ISIL-codes gebruiken. En wie weet dat anderen dit vervolgens overnemen, zodra ze daar de meerwaarde van zien?