Binnenkort openbare review norm Voorkeursformaten

  • 8 okt
  • Eva Reizevoort
  • 1
  • 310
Eva Reizevoort
KIA Community
  • Barbara Roozen

Op 14 oktober start de openbare review van de norm Voorkeursformaten. Deze norm schrijft voor welke bestandsformaten het meest geschikt zijn voor duurzame toegankelijkheid van overheidsinformatie. Om de lijst met voorkeursformaten actueel te houden, nemen we deze jaarlijks onder de loep met het werkveld. Doe je mee?

Toetsen met het veld

De norm Voorkeursformaten is vorig jaar volledig vernieuwd. Maar ontwikkelingen gaan snel. Daarom hebben we onlangs de huidige lijst bestudeerd met een beheergroep bestaande uit informatieprofessionals van verschillende overheden. Hieruit is een aantal voorstellen gekomen.

Omdat het een norm is leggen we deze voorstellen voor aan het veld via een openbare review. Op deze manier zorgen we er niet alleen voor dat de norm actueel is en blijft. De norm blijft zo ook aansluiting houden met de praktijk van diverse organisaties uit alle overheidslagen. Jouw deelname aan de review is dus erg waardevol.

Waar en wanneer reageren?

De openbare review loopt van 14 oktober tot en met 25 oktober. Je hebt dus twee weken de tijd om mee te doen. Het voorstel staat vanaf 14 oktober op KIA.

Meer informatie

Vragen over de norm? Of een bestandsformaat aandragen voor de lijst? Dat kan altijd Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier op onze website. Jouw input komt op de backlog en kan weer als input dienen voor de openbare review volgend jaar.

Reacties

één reactie, 14 oktober