1 oktober start 'Bronnen in de klas', geef je nog op

  • gisteren
  • Ellen Loozen
  • 1
  • 13
Ellen Loozen
Educatie en Presentatie

Op 1 oktober is de kick-off van het project 'Bronnen in de Klas' in het Nationaal Archief in Den Haag.

Marit Boekema geeft de keynote 'De relevantie van geschiedenis voor klimaatbewustzijn: Een analyse van mens-natuur relaties in het verleden'. Verder staan er mooie inspirerende workshops op het programma en wordt een start gemaakt met de concrete samenwerking tussen docenten en archiefmedewerkers.
Het hele programma vind je in de bijlage. Aanmelden kan nog tot 23 september via https://www.vgnkleio.nl/events/kick-off-bronnen-in-de-klas/

Over welk onderwerp heeft jouw erfgoedinstelling nog bijzondere (lokale) bronnen bij het thema Relatie mens & natuur door de eeuwen heen? Je kunt ze via dit formulier aanleveren. Voor een onderdeel van het programma zoeken wij regionale bronnen die bij dit thema aansluiten en die gebruikt kunnen worden in het onderwijs. Denk aan: Inpoldering/Drooglegging - Turf-, Kolen- en Gaswinning - Baggeren - Industrialisatie - Grootschalige bomenkap - Kleine IJstijd in 17e eeuw - Opwarming aarde - Milieu/klimaatdemonstraties - Elfstedentocht etc. etc.

Doe dat deze week nog dan kunnen ze ook tijdens de workshops nog gebruikt worden. Maar ook daarna kun je bronnen blijven aanleveren.

Ontginningswerkzaamheden voor koffieplantages in Indonesië, 1929 Nationaal Archief, 2.20.46 invnr. 824

Trefwoorden