Bronnen in de Klas, Kick-off op 1 oktober in Den Haag

  • 22 aug
  • Ellen Loozen
  • 1
  • 133
Ellen Loozen
Educatie en Presentatie
  • Alle leden mogen wijzigen

  • Susan Suèr

Op 1 oktober is de Kick-off van het unieke samenwerkingsproject tussen archieven en onderwijs: Bronnen in de klas. Het complete programma vind je in de bijlage.
Marit Boekema geeft de keynote De relevantie van geschiedenis voor klimaatbewustzijn: Een analyse van mens-natuur relaties in het verleden.
In de verschillende workshops krijg je inspiratie voor gebruik van archiefbronnen in de klas.
Tijdens het middagprogramma gaan erfgoedinstellingen en onderwijs samen aan de slag met ingebrachte bronnen. Hoe kun je daar een relevante les mee maken? Samen ga je in gesprek over wat archieven kunnen bieden en wat docenten nodig hebben en zet je eerste stappen naar een mooie samenwerking op regionaal niveau.

Aanmelden kan vanaf 1 september via Events - VGN Kleio en vol is vol!
Locatie: Nationaal Archief Den Haag, deelname kost € 60

Je kunt (lokale) archiefstukken in sturen die passen bij het het thema Mens-natuurrelaties in het verleden via dit formulier. Denk b.v. aan: Inpoldering/Drooglegging - Natuurrampen - Turf-, Kolen- en Gaswinning - Baggeren - Industrialisatie – Landbouwverandering - Grootschalige bomenkap - Kleine IJstijd in 17e eeuw - Opwarming aarde - Stadsparken - Milieu/klimaatdemonstraties - Elfstedentocht etc. etc.
Ze kunnen dan op de studiedag gebruikt worden en natuurlijk in de klas.
Kom je ook?

Kavelkaart Purmer, Waterlands Archief, WAT001019979

Locatie