Update

  • dec 2019
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 29
Verwijderde gebruiker
InformatiehuishoudingOverheden
  • Violet

In het Archievenblad van februari 2020 wil de redactie terugkijken op het programma Archief2020. Wij zijn benieuwd hoe jullie het programma hebben ervaren en wat blijvende resultaten zijn! Wij willen iedereen oproepen te reageren op (een of meerdere) onderstaande vragen. Schrijf ook even op welke manier je destijds betrokken was bij het programma Archief 2020. De antwoorden worden gebundeld en bewerkt in een redactioneel artikel. (deadline 3 januari). De redactie is te bereiken via: redactie@archievenblad.nl

- Wat heeft archief 2020 opgeleverd, zowel in het algemeen voor het archiefwezen als voor jouw specifieke aandeel/werkzaamheden/instelling?
- Wat heeft archief 2020 niet opgeleverd (en had het wel moeten opleveren dan wel had het eigenlijk als uitgangspunt/onderzoekslijn moeten meenemen maar is niet gebeurd) en wat is daar volgens jou de reden van?
- Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor de archivaris anno 2020?
- Is het archiefveld voldoende toegerust op deze uitdagingen/ ontwikkelingen en zo niet, wat moet er volgens jou (als eerste) worden gedaan om de archivaris in staat te stellen de uitdagingen het hoofd te bieden?
- Hebben we behoefte aan een nieuw grootschalig project als archief 2020 en zo ja, wat zou jouw slogan zijn voor dat project (een korte zin waarmee je doel samenvat)
- Is 2020 wat je er tijdens archief2020 van had verwacht, of hebben we/jij het destijds verkeerd ingeschat/spelen er nu hele andere dingen dan je destijds had voorzien?

Trefwoorden