Openbare review depothygiëne gestart!
Het Nationaal Archief ontwikkelt samen met experts uit het werkveld een handreiking Behoud en beheer ...
Tijdens het kennisfestival heb ik samen met @esthermaesleiden een presentatie gegeven over archiveren by design. Ik heb kort iets verteld over de handreiking Archiveren by design van het Nationaal Archief. Esther heeft haar ervaringen gedeeld over archiveren by design bij de Technische Universiteit Delft. Ze liet hierbij verschillende voorbeelden zien van hoe archiveren by design praktisch kan worden toegepast. Ook is stil gestaan bij welke uitdagingen er kunnen zijn, bijvoorbeeld wanneer leveranciers niet kunnen voldoen aan de gestelde eisen.
Aangezien we nooit uitgepraat raken over dit onderwerp en er onvoldoende tijd was om alle vragen te beantwoorden, willen we iedereen graag oproepen om vragen alsnog te delen. Ook als je niet bij de presentatie aanwezig kon zijn, mag je natuurlijk vragen stellen. Ervaringen delen over het toepassen van archiveren by design hier op KIA is erg leerzaam, dus doe dit vooral! Zo helpen we elkaar verder.
Hebben jullie nog vragen over dit onderwerp? Kan Esther nog ergens een voorbeeld van laten zien? Of heb je zelf een ervaring die je wil delen? Reageer dan op dit bericht.
Feedback op de handreiking Archiveren by design is ook welkom. Dat kan als reactie op dit bericht of via het contactformulier op de website van het Nationaal Archief (zie handreiking).
Hierbij nog enkele handige linkjes met meer informatie over archiveren by design:
· Handreiking Archiveren by design Nationaal archief
· Praktijkervaring Technische Universiteit Delft (onderdeel handreiking)