Bestel nu een shirt of hoodie! (was: met metadata meer om het lijf) wegens succes geprolongeerd :-)
WEGENS SUCCES GEPROLONGEERD! JE HEBT NOG TOT 5 NOVEMBER OM TE BESTELLEN! Een tijdje geleden heb ...
Ook aardrijkskundigen vormen community's om content met elkaar te delen en te verknopen. Onderstaand bericht pikte ik uit de nieuwsbrief van een netwerk voor leraren aardrijkskunde.Het is leuk om te lezen welke motieven de schrijver gebruikt om hier meer leden bij te betrekken:- Als docent kun je die plaatsen niet bezoeken- Het is natuurlijk voor iemand alleen een gigaklus- Door mee te doen...leer je hoe je een kaart maakt en hoe je die kunt gebruiken in andere lessen...Mooi dat web 2.0 deze mogelijkheden biedt. Het blijkt dus niet uit te maken of je nu voor een archief werkt, een museum of een school. Hoe deden we het ooit zonder?vrijdag, april 10, 2009Geologische plekken in NederlandDoel: het in kaart brengen van geologische interessante plaatsen in Nederland gebaseerd op de EarthCaches die te vinden zijn op de site www.earthcaches.com .UitlegEarthCaches is een site waarop duizenden door leden geplaatste fysischgeografische (earth) caches zijn geplaatst. Een cache is een door een GPS bepaalde locatie (met coordinaten) waaraan informatie gekoppeld is. Er staat een door de maker van de cache gemaakte beschrijving van de omgeving/ object.Doe mee en geef je op: aardrijkskunde@worldmail.nlVan GEOgraaf om 14:48http://wereldvak.blogspot.com
Reacties
hele interessante post is dit Petra! Ik heb ook nog eens aardrijkskunde gestudeerd en vond het een prachtig vak en een waardevolle aanvulling op het vak geschiedenis. Deze toepassingen met behulp van google maps zijn natuurlijk een uitgelezen kans voor het aardrijkskunde onderwijs. Ook voor ons als archieven biedt het kansen om het verleden aan een plaats te binden. Dat weblog ga ik volgen, daar kan ik van leren. Overigens is de link naar de earth caches niet juist. Ik denk dat het www.earthcache.org moet zijn? De lijst met earth caches is zichtbaar in elke browser maar als je op een link in de lijst klikt dan werkt dat alleen maar in internet explorer. Dat is dan weer niet handig en minder web 2.0. Ik blijf me wel verbazen over de hoeveelheid informatie die op deze manier al toegankelijk is en door geïnteresseerden op basis van de GPS systemen bezocht kan worden. Tegenwoordig zijn er ook hele speurtochten naar "schatten" die veel mensen maken en vervolgens ook gaan volgen.
Mooi hoor! De kaart heeft nog niet veel informatie - of ik kijk niet goed - maar het is een mooi project om specialisten op een makkelijke manier samen te laten werken aan een schat aan informatie. @Luud: Over schatten gesproken, dat geochaching is een hele (wandel)wereld op zich! Een vriendin van me doet het zo nu en dan ook. Lijkt mij ook wel een aardige bezigheid, alhoewel ik meer van het doorwandelen ben, dan van het navigeren.