software voor beheer afbeeldingen

  • feb 2013
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 3
  • 113
Verwijderde gebruiker
KIA Community
  • Christian van der Ven

hallo,

ik weet niet of dit de juiste plek is maar wie kan mij wat argumenten geven voor en/of tegen Adlib en Fotobase als software pakket voor beheer en publicatie van images.

gr,

Jos

Reacties

3 reacties, meest recent: 16 maart 2013
  • Jos, zelf heb ik geen ervaring met deze software (en eerlijk gezegd ken ik zo ook geen instellingen die deze software gebruiken), maar ik heb je vraag doorgezet naar Twitter en hopelijk volgt er nog een reactie.

    Christian van der Ven
  • Niet gespeend van enig eigen belang: er is nog een variant voor het beheer en publicatie van images: Memorix Maior. Groot voordeel (denk ik) is dat Memorix Maior een webbased oplossing is: geen zorgen m.b.t. installatie en back-up van gegevens. Memorix Maior wordt gebruikt voor beheer en publicatie van enkele van de grootste beeldbanken van Nederland:

    Maar ook specialistische beeldbanken:

    Mocht u meer informatie over ons pakket willen, laat het dan gerust weten!

    Om het toch nog een beetje neutraal te houden: er is ook een aantal interessante (gratis) Open Source pakketten beschikbaar om afbeeldingen te beheren (daar kunnen wij u overigens ook mee helpen mocht u zelf niet in staat zijn om deze "clous" pakketten te kunnen hosten):

    Verwijderde gebruiker
  • Hallo Christian, bedankt voor je antwoord.

    Op een archief site te Reeuwijk las ik het volgende :want daar gebruikt men beide 

    De hele collectie van de oudheidkamer, van nieuwsbrief tot rookgerei, is opgenomen in Adlib, dat voor hen bijzonder geschikt is omdat je er zowel museumobjecten als publicaties in kunt beschrijven. Voor de fotocollectie wordt echter een ander programma gebruikt, Fotobase, speciaal ontwikkeld voor historische verenigingen door Joop van der Meer. Het heeft snufjes die voor hun werk onontbeerlijk zijn, zoals de koppeling van namenlijsten aan nummerfoto’s. Ook is het mogelijk bij te houden welke foto’s gebruikt zijn in de eigen publicaties, zodat je gemakkelijk een selectie van nieuwe plaatjes voor een tentoonstelling of een nieuw fotoboek kunt maken. Door een aparte genealogische module kun je van namen van de personen op foto’s direct naar hun stamboom springen..

    misschien komen er nog meer reacties,

    gr,

    Jos Christian van der Ven zei:

    Jos, zelf heb ik geen ervaring met deze software (en eerlijk gezegd ken ik zo ook geen instellingen die deze software gebruiken), maar ik heb je vraag doorgezet naar Twitter en hopelijk volgt er nog een reactie.

    Verwijderde gebruiker

Trefwoorden