Doe mee, lever bronnen aan over 'mens-natuur relaties in het verleden'

  • gisteren
  • Ellen Loozen
  • 8
Ellen Loozen
Educatie en Presentatie
  • Alle leden mogen wijzigen

De komende tijd gaan wij de archieven regelmatig benaderen, met de vraag om uit de collectie bronnen te selecteren die bij onderwijsthema's passen (slavernij, migratie, klimaat, sociale kwestie, enz.).
De archiefstukken kun je aanleveren met behulp van een formulier, zodat zaken als context, metadata en een link naar de eigen website goed geregeld zijn.

We starten met het thema Relatie mens & natuur door de eeuwen heen. Dat is ook het thema van 1 oktober, de start van het project 'Bronnen in de klas'. Voor onderdelen van het programma zoeken wij (regionale) bronnen die bij dit thema aansluiten en die gebruikt kunnen worden in het onderwijs. Denk b.v. aan: Natuurrampen - Inpoldering/Drooglegging - Turf-, Kolen- en Gaswinning - Baggeren - Industrialisatie - Grootschalige bomenkap - Kleine IJstijd in 17e eeuw - Park in de stad - Ruilverkaveling - schaalvergroting - Opwarming aarde - Milieu/klimaatdemonstraties - Elfstedentocht etc. etc.

Heb jij mooie voorbeelden in jouw archief? En wil je kopieën daarvan rechtenvrij beschikbaar stellen voor een workshop en voor de bronnendatabase? Vul dan dit formulier in . Bronnen kun je overigens komende tijd blijven aanleveren.

Kavelkaart Purmer, Waterlands Archief, WAT001019979

Trefwoorden