KIA-leden worden ‘Samen Slimmer’ met maandelijkse casusbespreking over Informatiebeheer

  • 19 aug
  • Community manager KIA
  • 452
Community manager KIA
KIA Community
  • Marjan Dik
  • Violet
  • Ger Wischmann

Communityleden werken samen
Samen slimmer worden. Dat is de insteek van terugkerende casusbespreking ‘Samen Slimmer’ waarin iedere maand een nieuwe casus rondom het thema Informatiebeheer wordt besproken. Het doel van deze bijeenkomsten is om actuele, relevante, en ingewikkelde vraagstukken boven water te krijgen. Van elkaar te leren, vragen te stellen, ervaringen te delen en gezamenlijk oplossingen te bedenken. De casussen zijn gericht op tactische en strategische onderwerpen met een complex krachtenveld. Tijdens de sessies wordt allereerst de casus door organisator Layla Hassan uitgebreid toegelicht, vervolgens is er ruimte om samen met alle sessiedeelnemers verschillende invalshoeken met elkaar door te nemen. Wanneer is een casusbespreking succesvol? Dat verschilt per onderwerp. Waar de ene sessie zal eindigen met een weloverwogen lijst met concrete ideeën, is de ander al geslaagd wanneer onderliggende, niet eerder uitgesproken gedachten met elkaar zijn gedeeld.

Voor en door ambtenaren
Samen Slimmer is uitsluitend bedoeld voor ambtenaren. Verder geldt, hoe meer divers de verschillende achtergronden, hoe waardevoller de gesprekken worden. Wie mag een casusonderwerp aanleveren? Iedereen die lid is van KIA en ambtenaar is. Van informatiebeheer vakgenoten tot beleidsmakers en adviseurs. Casussen worden altijd anoniem besproken, zodat de privacy van deelnemers goed wordt beschermd. Het casusonderwerp wordt na de sessie op KIA geplaatst in de groep Informatiehuishouding, om interessante discussies verder voort te zetten en om communityleden die niet aanwezig waren er ook bij te betrekken.

KIA X Informatiehuishouding Overheden
Samen Slimmer wordt gefaciliteerd door Team KIA en Layla Hassan, kernlid van de groep Informatiehuishouding Overheden, die hun handen ineensloegen om deze maandelijkse bijeenkomst tot stand te laten komen. De sessies kunnen uitsluitend “live” online worden bijgewoond, worden iedere eerste dinsdag van de maand georganiseerd en duren anderhalf uur.

Eerste sessie op 3 september
De eerste sessie vindt plaats op 3 september van 9.30 tot 11.00 uur, met een casus gericht op de uitdagingen van ketenarchivering rondom de Omgevingswet. Voor de eerste sessie kun je je aanmelden via het agenda-item in KIA Community.

Wil jij al een casusonderwerp aanleveren voor de tweede Samen Slimmer sessie? Stuur dan een berichtje naar organisator Layla Hassan: l.hassan@fimk.nl.