Update

  • aug 2022
  • Layla Hassan
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 34
Layla Hassan
Educatie en Presentatie

Themasessie Toekomstgericht Informatiebeheer, een nieuwe koers!

Dag collega’s,

Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik tussen september en december van dit jaar geen themasessies zal organiseren. De reden hiervoor is dat de vormgeving van themasessie wordt gewijzigd.

Het doel van de themasessies is om op een laagdrempelig manier, en wel online, collega’s door het hele land met elkaar in contact te brengen om kennis uit te wisselen. Om kennis en ervaring op een toegankelijke manier te borgen en een brug te bouwen tussen verschillende lagen binnen de overheid. Want door te discussiëren leer je niet alleen van elkaar op een interactieve wijze, maar bouw je ook een waardevol netwerk en weet je wat er om je heen speelt. Ik ben erg blij dat meerdere mensen deze insteek hebben kunnen waarderen, waardoor het altijd volgeboekt was. Ikzelf heb een hoop collega’s leren kennen en een netwerk hierdoor kunnen opbouwen. Ik ben enorm dankbaar voor alle collega’s die afgelopen tijd een positieve bijdrage hebben geleverd aan de themasessie door hun kennis en ervaring te delen. Ik hoop dat jullie blijven komen en je hier even actief voor wilt inzetten.

Afgelopen tijd heb ik zelf de themasessies voorbereid en begeleid, en dat heb ik met veel plezier gedaan. Het begeleiden van themasessies wil ik blijven doen, maar ik wil de opzet van de themasessies voor een deel wijzigen. Ik heb de afgelopen tijd een hoop collega’s leren die ook hun kennis willen delen op het gebied van informatiehuishouding, de uitdagingen waar ze ervoor staan en/of de ontwikkelingen die zij hebben doorgemaakt. Ik wil deze collega’s het podium geven om hun kennis te delen, zodat we van hen kunnen leren. Informatiehuishouding is een hot thema en er gebeurt best een hoop op dit moment. In plaats van kennis van buiten te halen, zou ik het erg leuk vinden om de kennis te benutten die we al in huis hebben. Mijn ervaring van de afgelopen twee jaar is, dat iedere organisatie op bepaalde delen vooroploopt of bezig is met een creatieve oplossing voor bepaalde zaken. Met de opkomst van de archiefwet, de omgevingswet en de WOO, is het nu meer dan ooit noodzakelijk dat we onze kennis bundelen en elkaar beter weten te vinden. Daarom is het belangrijk dat we elkaar blijven opzoeken en kennis met elkaar blijven delen.

Vanaf januari 2023 zullen de themasessies online plaatsvinden op iedere laatste donderdag van de maand van 16 uur tot 17 uur. Ieder maand zal een collega 30 min een presentatie geven over een uitdaging waar zij/hij nu mee te maken heeft of een ontwikkeling waar zij/hij voor aan de lat staat. Daarna gaan we reflecteren op wat we gehoord hebben en discussiëren daar verder over. De presentator kan een adviseur informatiehuishouding zijn of een collega van een aanpalende discipline die te maken heeft met informatiehuishoudingvraagstukken. De aankondiging van de themasessies zal via Kennisnetwerk Informatie en Archief( KIA) en LinkedIn plaatsvinden.

Ben jij een informatieprofessional of een collega die te maken heeft met informatiehuishoudingsvraagstukken, en wil je graag je kennis op dit gebied delen? Ik kom graag met jou in contact. Delen van dit bericht wordt enorm gewaardeerd 😊!

Met vriendelijke groet,

Layla Hassan

Trefwoorden