Update

  • sep 2018
  • Ellen Loozen
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 1
  • 33
Ellen Loozen
Educatie en Presentatie
  • Anneke van Waarden-Koets

Winterschool Archives & Outreach 28 januari t/m 1 februari 2019
in Antwerpen


Er is weer een nieuwe versie van de internationale Winterschool Archives gepland. Deze keer specifiek gericht op outreach. Zelf heb ik met veel plezier 2 keer deelgenomen aan eerdere edities. Een aanrader. Snel aanmelden is aan te bevelen, de ervaring leert dat de Winterschool snel is volgeboekt

Onderstaande informatie is van Bart de Nil, organisator namens FARO, Vlaams Steunpunt voor Cultureel Erfgoed.

Sinds 2014 organiseren FARO en The National Archives van het Verenigd Koninkrijk de succesvolle Summer & Winter Schools Archives & Education.Bedoeling is om archivarissen en educatieve medewerkers in archieven en erfgoedbibliotheken te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling. Deze trainingen bleken een ongelooflijk succes en de deelnemers, afkomstig uit alle hoeken van de wereld, vonden het een unieke ervaring. U kunt online enkele foto's bekijken van de edities 2014, 2015, 2017 en 2018.
Speciaal voor de vijfde jubileumeditie in 2019 hebben we de focus verlegd naar het ontwikkelen van outreachprogramma's met documentaire collecties voor geestelijke gezondheid. Gedurende vijf dagen worden de deelnemers, afhankelijk van hun ervaringsniveau, begeleid bij het ontwikkelen van een aanbod voor mensen met dementie in een woonzorgcentrum tot het werken met lokale gemeenschappen rond psychische problemen. De deelnemers komen in contact met een breed scala aan methodieken en instrumenten die al worden gebruikt door inspirerende cases waarbij documentaire collecties worden ingezet voor het verbeteren van het welbevinden van specifieke doelgroepen. Verschillende gerenommeerde specialisten uit de geestelijke gezondheidszorg bieden aanvullende inspiratie.
Voor deze speciale editie zijn FARO en The National Archives (UK) de samenwerking aangegaan met het FelixArchief, het Letterenhuis, de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience en de Herstelacademie Antwerpen. Samen organiseren ze de Winter School Archives & Outreach van maandag 28 januari tot en met vrijdag 1 februari 2019 in Antwerpen.
Meer informatie:
https://faro.be/sites/default/files/bijlagen/kalender/2019_Winterschool.pdf

Reacties

één reactie, 31 oktober 2018

Trefwoorden