Save the date: Summerschool web- en social media archivering

  • jan 2020
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 34
Verwijderde gebruiker
KIA Community

Het Netwerk Digitaal erfgoed organiseert op 25 en 26 juni een summerschool voor instellingen die willen beginnen met het archiveren van websites of sociale media. Twee dagen waarin we je onderdompelen in de theorie achter webarchivering, voorbeelden uit de praktijk en hands-on opdrachten.

Theorie en praktijk van webarchivering

Het wereldwijde web presenteert erfgoedinstellingen met enorme uitdagingen. De hoeveelheid en snelheid, waarin materiaal wordt geproduceerd én weer verdwijnt, is ongeëvenaard. De flexibiliteit van webtechnologie maakt standaardisering ingewikkeld. Voor instellingen die willen beginnen met het archiveren van websites of sociale media organiseert het Netwerk Digitaal Erfgoed een tweedaagse summerschool: twee dagen waarin we je onderdompelen in de theorie achter webarchivering, voorbeelden uit de praktijk en hands-on opdrachten. We zijn bezig met diverse gastsprekers en verwachten een interessant en veelzijdig programma te kunnen neerzetten.

Heb je interesse? Laat het alvast weten

Leg onderstaande data vast in je agenda en laat het ons alvast weten als je geïnteresseerd bent door dit formulier in te vullen. Dit is nog niet je definitieve inschrijving! We hebben plek voor maximaal 16 deelnemers en hanteren een maximale inschrijving van één deelnemer per instelling, zodat zoveel mogelijk instellingen kunnen leren en meeprofiteren.
Begin maart zullen we het definitieve programma bekend maken en opent de registratie. Houd de website van het Netwerk Digitaal erfgoed in de gaten of abonneer je op de NDE-nieuwsbrief.

Praktisch

Data: donderdag 25 en vrijdag 26 juni 2020Kosten: 300,- inclusief koffie/thee, lunch, borrelLocatie: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Hilversum

Meer informatie

Voor vragen kun je terecht bij Sophie Ham (Sophie.Ham@kb.nl) of Jesse de Vos (jdvos@beeldengeluid.nl)

Trefwoorden