Koninklijke Bibliotheek en extreem-rechtse en extreem-linkse publicaties
Archiveert / bewaart de Koninklijke Bibliotheek ook extreem-rechtse en extreem-linkse websites ? Of do...
Geen tijd om voortdurend alle blogs en tweets te lezen? Geen nood, want hieronder staan de opvallendste berichten in week 4 van 2014 verzameld.
En viel jou nog iets anders op? Laat het weten in een reactie!
De KNVI adopteert het netwerk Open Bibliotheken (voorheen Bibliotheek 2.0 van Edwin Mijnsbergen) en wil onder een nieuwe naam ook méér aandacht voor archieven en erfgoed. Concurrentie voor Archief 2.0?
Digitaal werken is dit jaar voor de Haagse kerndepartementen wel haalbaar, maar digitaal duurzaam archiefbeheer is daarmee nog lang niet gerealiseerd, constateert de Erfgoedinspectie (op Binnenlands Bestuur)
Goed gedaan! Regionaal Archief Alkmaar geeft inzicht in zijn prestaties in de sociale media en zet ook enkele cijfers van alle andere archiefdiensten op een rijtje
Data Dealer maakt van privacy een spelletje: verzamel zoveel mogelijk persoonsgegevens van zoveel mogelijk mensen en verkoop ze aan zoveel mogelijk bedrijven (op weblog Ingmar Koch)
Mede ter gelegenheid van hun 550-jarig bestaan in 2014 probeert Wikimedia Nederland de informatie rondom de Staten-Generaal op Wikipedia te verbeteren
Besluit van de gemeente Enschede op een Wob-verzoek van Bob Coret: de indexen van Burgerlijke Stand en Bevolkingsregister komen beschikbaar als open data. Dat zouden meer gemeenten moeten doen!
En wat moet je daarvan zeggen? Het Stadsarchief Amsterdam behoort volgens The Guardian tot de beste gratis musea (!!) van Europa (op Historiek)
Tot slot: nieuwsgierig naar de nieuwe website van het BHIC in 's-Hertogenbosch? Neem alvast een kijkje op de beta-website: http://beta.bhic.nl