Tijdbalk
Ik ben aan het kijken naar het gebruik van een tijdbalk om historische gebeurtenissen chronologisch we...
Opvallende berichten deze week:
Er verschijnt een nieuw rapport van het Sociaal Cultureel Planbureau: De digitalisering van mediagebruik, waarin wordt gekeken hoe verschillende groepen gebruikers omgaan met media. Zie ook Edwins post met de belangrijkste conclusies.
Digitaal Bestuur schenkt aandacht aan het ontbreken van e-depots, die de enorme vloed aan digitaal materiaal duurzaam toegankelijk moeten maken.
Ingmar schrijft over een methode om te voorkomen dat de Library of Congres je tweets gaat archiveren.
De minister van Justitie wil geen opheldering geven over welke internetsites op een zwarte lijst staan en gefilterd worden.
Op ReadWriteWeb verscheen een interessant artikel over het toepassen van game-mechanismes om je site aantrekkelijker en levendiger te maken. Lijkt me ook bruikbaar voor bezoekers die online meehelpen bij het ontsluiten van de collecties van erfgoedinstellingen.
De Raad van State oordeelt dat het krantenarchief van de Universiteitskrant niet hoeft te worden opgeschoond, ook al wil iemand dat zijn persoonsgegevens hieruit verwijderd worden. Daaruit blijkt dat de archieffunctie belangrijker kan zijn dan de privacy van de betrokkene.
The National Archives (NARA) lanceren DocsTeach, een online leeromgeving waar documenten staan die gebruikt kunnen worden als lesmateriaal.
De veelbesproken nazi-kranten komen online in het krantenarchief van de Koninklijke Bibliotheek, waarbij de gebruiker voor het inzien van die kranten een waarschuwing te zien krijgt en moet aangeven de kranten niet verder te verspreiden.
En tot slot een filmpje dat maar eens aangeeft waarom we vooral digitaal moeten:
Reacties
Gaaf filmpje. Ik verwachtte het, maar het is indrukwekkender dan ik dacht. Fijn weer dat wekelijkse overzicht van je. Bedankt.
Prachtig filmpje! Ik ga het meteen via @followanarchive twitteren ;-)
Ga dat maar eens aan je baas uitleggen....