Samen in gesprek over nieuwe technologieën in het informatiebeheer (29 oktober)

  • 7 okt
  • Leerhuis Informatiehuishouding
  • 391
Leerhuis Informatiehuishouding
KIA Community
  • Sebo Boerma

Op 29 oktober willen we met zoveel mogelijk informatieprofessionals ervaringen uitwisselen over de toepassing van nieuwe technologieën in het informatiebeheer. Na een korte inleiding over het thema, bepalen we samen de te bespreken vraagstukken en agenda voor de middag. Onze senior adviseurs Leren&Ontwikkelen, Sebo Boerma en Eric Kokke, zijn jouw hosts voor deze praktijkgerichte middag volgens de 'open space'-methode. Wees erbij en neem je collega’s mee!

Nieuwe technologieën in het informatiebeheer

Er komen veel nieuwe technologieën op ons af: Machine Learning, kunstmatige intelligentie (AI), spraak in plaats van tekst, opslagmedia, en ga zo maar door. Het is niet altijd makkelijk om al die trends en ontwikkelingen te volgen. Laat staan je overal in te verdiepen en te beoordelen of je er iets mee moet doen. Hoe ga je hiermee om binnen de capaciteit van jouw afdeling? Daar ga je tijdens deze themasessie over in gesprek met collega-informatieprofessionals.

Wat is de Open Space methode?

De Open Space-methode is een interactieve en flexibele vorm van bijeenkomst waarin jij, samen met andere deelnemers, zelf de agenda bepaalt door vraagstukken voor te stellen die voor jou belangrijk zijn. Dit creëert een open en dynamische omgeving, waarbij je vrij kunt bewegen tussen verschillende discussies en zelf kiest waar je waarde wilt toevoegen. Geen saaie presentaties, maar een boeiende uitwisseling van ervaringen, kennis en tips met gelijkgestemden.

Voor wie?

Deze themasessie, georganiseerd door het Leerhuis Informatiehuishouding, is bedoeld voor informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Er zijn ook een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deelnemers van lokale overheden!

Meer informatie en aanmelden:

Voor meer informatie kun je mailen naar leerhuis@nationaalarchief.nl. Of meld je meteen aan via deze link! De bijeenkomst vindt plaats in Rijkshub De Knoop, Utrecht, van 13:00 tot 16:30 uur.

Trefwoorden