Kom naar de Themasessie Informatiewetgeving op 16 september

  • 26 aug
  • Leerhuis Informatiehuishouding
  • 191
Leerhuis Informatiehuishouding
KIA Community

Dit najaar organiseert het Leerhuis Informatiehuishoudig meerdere themasessies voor informatieprofessionals volgens de Open Space methode, te beginnen op 16 september met de themasessie over Informatiewetgeving.

Wat betekenen de informatiewetten voor jou?

Er zijn verschillende wetten die voorschrijven hoe je met informatie moet omgaan, zoals de Archiefwet, de Wet open overheid (Woo) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Maar wat betekenen deze wetten concreet voor jouw organisatie en jouw rol als informatieprofessional? Tijdens deze themasessie bespreek je dit met collega-informatieprofessionals. In kleine groepjes werk je aan praktische vraagstukken rondom informatiewet- en regelgeving en verken je hoe je deze effectief kunt integreren in je dagelijkse werkpraktijk.

Wat is de Open Space methode?

De Open Space-methode is een interactieve en flexibele vorm van bijeenkomst waarin jij, samen met andere deelnemers, zelf de agenda bepaalt door onderwerpen voor te stellen die voor jou belangrijk zijn. Dit creëert een open en dynamische omgeving, waarbij je vrij kunt bewegen tussen verschillende discussies en zelf kiest waar je waarde wilt toevoegen. Geen saaie presentaties, maar een boeiende uitwisseling van ervaringen, kennis en tips met gelijkgestemden.

Voor wie?

Deze themasessie is bedoeld voor informatieprofessionals binnen de Rijksoverheid. Er zijn ook een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor deelnemers van lokale overheden.

De bijeenkomst vindt plaats in Rijkshub De Knoop, Utrecht, van 13:00 tot 16:30 uur.

Meer informatie en aanmelden:

Voor meer informatie kun je mailen naar leerhuisihh@minocw.nl. Of meld je meteen aan via de volgende link: Themasessie Informatiewetgeving | Ontmoeten | Leerhuis Informatiehuishouding