Wie past er een informatieclassificatiemodel toe op (beleids-)documenten?
Welke organisatie werkt al met een informatieclassificatiemodel ( zoals bijvoorbeeld het Traffic Light...
Graag leg ik jullie het volgende voor:
In dit najaar gaan we binnen onze gemeente ('s-Hertogenbosch) een stadspas introduceren, de Bossche Pas. Alle inwoners krijgen de mogelijkheid een stadspas te ontvangen met daarop kortingsmogelijkheden van winkeliers en andere aanbieders. Voor de groep minima wordt een extra voorziening getroffen op de stadspas in de vorm van een geldbedrag.
Zoals ik de Landelijke Selectielijst gemeenten en intergemeentelijke organen 2020 interpreteer, geldt voor de groep inwoners een bewaartermijn van 5 jaar voor deze pas (cat. 5.1; verstrekken van een product of dienst) en voor de groep minima een bewaartermijn van 10 jaar (cat. 8.1; verstrekken van een voorziening al dan niet na een vorm van financiële toetsing). Voor andere resultaattypen dan "verstrekt" gelden nog andere bewaartermijnen.
Is dit juist? Of geldt het ter beschikking stellen van een stadspas als zodanig (derden geven kortingsmogelijkheden, zijnde winkeliers of andere organisaties) niet als het verstrekken van een product of dienst?
Alvast dank voor jullie reactie!
Reacties
Hallo Wendy,
Ik denk dat categorie 5.1 voor het verstrekken van de stadspas juist is. Voor de groep minima lees ik het als een vorm van bijzondere bijstand en dan is categorie 8.1 van toepassing. Maar je kunt het verstrekken van een geldbedrag ook zien als een vorm van subsidie en dan is categorie 8.1.7 of categorie 8.1.8 van toepassing.
Hallo Wendy,
je aanname klopt: 5.1 voor de 'gewone' stadspas en 8.1 voor de minima.