Oproep: meedenken in werkgroep voor programma lifelong learning van KVAN

  • okt 2021
  • Chantal Menting
  • ·
  • Aangepast 28 jun
  • 1
  • 85
Chantal Menting
Toezicht
  • Nicole Fielmieg

Namens KVAN, Puck Huitsing, plaats ik graag de volgende oproep:

Vanuit KVAN is het programma lifelong learning gestart, bedoeld om een vorm van permanente educatie op te gaan zetten (zie ook de nieuwsbrieven en de digitale archiefdagen). Educatie op het terrein van kennis en vaardigheden. Dit komt naast het KIA netwerk te staan: KIA gaat immers over nieuwe ontwikkelingen en hoe je daar mee om kunt gaan. Maar daar ligt natuurlijk wel de relatie: onderwerpen die op KIA zijn ontwikkeld kunnen in lifelong learning een vaste plaats krijgen als bijscholing. Daarnaast kan er gebruik worden gemaakt van bestaande opleidingen, stages, uitwisselingen en welk vorm je nog maar meer kunt bedenken.

KVAN gaat daarbij uit van verschillende leerroutes: iemand die zich bezig houdt met digitale ontsluiting van erfgoed heeft een andere ontwikkelvraag dan iemand die bezig wil gaan met (of bezig is) met toezicht.

Komend jaar wordt dit verder ontwikkeld en getest. Daarbij zijn 2 groepen op het oog waar KVAN mee willen beginnen: ‘zij-instromers’ (mensen die in het archiefvak komen werken maar geen archiefachtergrond hebben) en toezicht. Verder sluiten we aan bij RDDI, waar voor de digitale informatie van alles wordt ontwikkeld. Maar de keuze op de genoemde doelgroepen van onze kant houdt verband met het feit dat deze groepen nu juist niet in RDDI worden meegenomen.

Voor de ontwikkeling van het programma heeft KVAN Brigit Hoomans ingehuurd als inhoudelijk deskundige. Zij bouwt het concept, maar dat kan natuurlijk niet zonder inhoudelijk kennis en input van betrokkenen.

De vraag vanuit KVAN is wie mee wil denken met Brigit en plaats wil nemen in een werkgroep van 6 of 7 personen om mee te denken en terug te koppen en informatie op te halen bij collega’s.

Bijgaand het programmaplan lifelong learning.

opzet programmavoorstel.pdf

Als jullie interesse hebben, kunnen jullie een mail sturen naar info@kvan.nl.

titel toegevoegd door opties
opzet-programmavoorstel.pdf okt 2021 Chantal Menting

Trefwoorden