Digitaal spreekuur MDTO; nieuwe ronde 9 februari

  • feb 2023
  • Corinne Boeijinga
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 44
Corinne Boeijinga
KIA Community

Heb je vragen over MDTO, omdat je bezig bent met het opstellen van een metagegevensschema op basis van MDTO of ben je bezig met een mapping? Of wil je meer weten over het MDTO-koppelvlak? Of liep je al langer rond met een prangende vraag over MDTO die je altijd al aan de experts van het Nationaal Archief had willen stellen?

“Hoe verhoudt MDTO zich tot metagegevensstandaard X of Y?” is bijvoorbeeld een vraag die de experts regelmatig krijgen. Bij het beantwoorden van deze vraag kijken de collega’s naar het toepassingsgebied en de inhoud van de betreffende standaard. En waar dan de overeenkomsten en/of verschillen zitten. Zij kunnen adviseren over hoe organisaties hiermee om zouden kunnen gaan. Bij de veelgestelde vragen op de website van het Nationaal Archief vind je algemene informatie over de verhouding van MDTO ten opzichte van een aantal andere standaarden.

Op donderdag 9 februari organiseert het Nationaal Archief van 15.00 tot 16.00 een digitaal spreekuur over MDTO. Dit spreekuur staat open voor organisaties die een vraag hebben over de toepassing van MDTO. Belangstellenden zonder een dringende vraag zijn uiteraard ook van harte welkom.

Inloggegevens vind je hier. Aanmelden mag, maar is niet noodzakelijk.

Trefwoorden