Kennisdossier Web- en sociale media-archivering

  • okt 2021
  • Sophie Ham
  • ·
  • Aangepast 28 jun
  • 42
Sophie Ham
KIA Community

Veel erfgoedinstellingen en collega’s zijn vanuit verschillende perspectieven bezig met het archiveren van het web en sociale media. Ook voor webarcheologie is steeds meer aandacht. Hoewel er veel rapportages, projectverslagen, handreikingen en dergelijke verschijnen over webarchivering, is de informatie vaak erg versnipperd. Met dit kennisdossier web- en sociale media-archivering willen we proberen deze informatie beter bij elkaar te brengen én te actualiseren.

Rijker beeld
Het dossier zal door collega’s uit verschillende sectoren - archieven, musea en bibliotheken - bijgewerkt gaan worden, dus op termijn verwachten we hier een nóg rijker beeld te kunnen geven van alle relevante publicaties rond webarchivering. De komende tijd zal bijvoorbeeld het verdere onderzoek naar tools voor het archiveren van sociale media-archivering nog meer aandacht krijgen.

Aanvullingen welkom
Er staat nu een bescheiden basis, maar we pretenderen zeker niet dat we volledig zijn. Heb je relevante aanvullingen, heb je een geweldig artikel gelezen (of geschreven) over webarchivering, webarcheologie of het archiveren van sociale media? Deel het dan vooral met ons op het Kennisplatform Webarchivering. Als je je bijdrage de tag ‘webarchivering’ geeft, komt deze vanzelf ook op een prominente plek in het dossier!