Studiemiddag 20 januari: van Kwaliteitsmonitor naar een betere dienstverlening

  • jan 2020
  • Christian van der Ven
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 33
Christian van der Ven
KIA Community
  • Violet

De resultaten van de Kwaliteitsmonitor Dienstverlening Archieven zijn bekend! Er is door de meer dan 3.400 respondenten een gemiddeld rapportcijfer van 8,0 als overall waardering aan de 36 deelnemende archieven gegeven. Een stijging ten opzichte van 2017, toen het cijfer nog 7,9 was. Goed nieuws dus!

Maar hoe staat jouw eigen archiefdienst ervoor? En hoe kun je de resultaten van de monitor aangrijpen om zelf verbeterstappen te zetten?

Op maandag 20 januari wordt een studiemiddag gehouden waar cijfers aan acties worden geknoopt. Deze studiemiddag wordt gehouden op het Stadsarchief Rotterdam van 13.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is gratis en kan door een e-mail te sturen aan Josje Everse: j.everse@rotterdam.nl

Het programma:

Peter van der Zant begeleidt al vele jaren de uitvoering van de Kwaliteitsmonitor. Hij analyseert de resultaten en stelt bovendien alle rapportages op. Tijdens deze studiedag geeft hij voor het eerst een uitgebreide toelichting op de landelijke uitkomst van de monitor. Wat valt hem op? Welke trends zijn er te bespeuren? En waar liggen onze kansen?

Vier archiefdiensten (Regionaal Archief Nijmegen, Haags Gemeentearchief, Het Utrechts Archief en BHIC) delen hun ervaringen met de monitor. Hoe analyseren zij de resultaten? Hoe stellen zij verbeterplannen op? Welke andere tools zetten zij in? Welke succesverhalen hebben zij te vertellen en welke kritische noten te kraken?

Yvette Hoitink werpt tot slot haar licht op de dienstverlening van het archiefwezen. Velen kennen haar niet alleen als archiefcollega maar ook als archiefbezoeker, op studiezalen en op websites, op sociale media en in chats. We zijn benieuwd naar haar scherpe professionele blik én eerlijke persoonlijke oordeel.

Dus een middag waarop spiegels worden voorgehouden en praktische handreikingen gegeven, om je dienstverlening onder de loep te nemen, te verbeteren en te monitoren. Niet missen dus!