Meedenken over het Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding

  • mei 2022
  • Eunice Vink
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 36
Eunice Vink
KIA Community
  • Ellis Merkus

Samenvatting

Met de inwerkingtreding van de Wet open overheid, is er een Adviescollege voor Openbaarheid en Informatiehuishouding ingesteld. Heb jij als gemeente veel ervaring met journalisten en wil je die delen met het Adviescollege O&I, geef je dan op vóór dinsdag 31 mei door aan gripopinformatie@vng.nl

Met de inwerkingtreding van de Wet open overheid, is er een Adviescollege voor Openbaarheid en Informatiehuishouding ingesteld. Het Adviescollege O&I is een nieuwe, onafhankelijke organisatie. Zij gaat de regering en het parlement adviseren over openbaarmaking van overheidsinformatie en over meerjarenplannen van de ministers van BZK en OCW om de informatiehuishouding van overheidsorganisaties te verbeteren. Het Adviescollege O&I heeft bovendien de opdracht om te bemiddelen bij klachten van journalisten over de wijze waarop een overheidsorganisatie hun informatieverzoek behandelt.

Om de bemiddelingstaak vorm te geven, wil het bureau dat het Adviescollege O&I ondersteunt, gebruik maken van ervaringen en inzichten van zowel journalisten als overheidsorganisaties. Aan VNG is gevraagd om namen door te geven van mensen die kunnen bijdragen aan een informeel gesprek over dit onderwerp.

Heb jij als gemeente veel ervaring met Wob-verzoeken van journalisten en wil je die delen met de medewerkers van het Adviescollege O&I, geef dan je contactgegevens vóór dinsdag 31 mei door aan gripopinformatie@vng.nl. Wij zullen deze dan vertrouwelijk verstrekken aan het bureau van het Adviescollege O&I.