Herhaalde oproep: Schrijf je in en lever je vraag of casus in voor Kennissessies KVAN en AVA_net over AVG en auteursrecht toegepast op audiovisuele archieven

  • 3 sep
  • Marianne Loef
  • 52
Marianne Loef
Informatierecht
  • Saskia Arentsen

Ontwikkeling kennisbank en naslagwerk
Vervolg op webinar ‘Met de AVG kan meer dan je denkt’

Strandfoto’s, filmbeelden van actievoerders, of van leden van een kerkelijk genootschap…
Als AV-collectiebeheerder kun je over dit soort beelden je hoofd breken: mag je ze nu wel of niet online beschikbaar maken, en zo ja, hoe dan?

Om je bij deze dilemma’s te helpen, trekken KVAN en AVA_Net samen op in de ontwikkeling van een kennisdocument. De praktijkvoorbeelden die de AVA_Net community in het najaar van 2022 aanleverde voor het webinar ‘Met de AVG kan meer dan je denkt’ vormen de aanleiding en de basis voor dit kennisdocument, aangevuld met nieuwe vragen die uit de community zullen voortkomen rond privacy- en auteursrecht.

Tijdens de twee kennissessies zullen we de concept theoretische inleiding en de aangeleverde praktijkvoorbeelden met elkaar doornemen zodat er een voor het veld praktisch bruikbare kennisbank ontstaat. Dit ‘Kennisdocument Audiovisueel’ zal uiteindelijk online gepresenteerd worden en voor collega’s dienen als naslagwerk en kennisbank, die regelmatig aangevuld kan worden.

Help jij mee?
Lever je casus aan, óók als je dat al eerder eind 2022 deed en óók als je niet meedoet aan de kennissessies (wel aan te raden, mis nieuwe ontwikkelingen niet!)

Schrijf je vóór 1 oktober in voor de online kennissessies op maandagen 28 oktober en 25 november, beide van 14.00-16.00 uur. De tweede sessie is een vervolg op de eerste, dus het is aan te raden ze beide te volgen.

Het webinar uit 2022 terugkijken? zie hier https://www.avanet.nl/evenementen/avg-meer-dan-je-denkt/

KVAN

https://www.kvan.nl/agenda/webinar-i-s-m-ava_ne...

Koninklijke Vereniging Archiefsector Nederland

Trefwoorden