Wil je je erfgoedcollectie digitaliseren? Check de open oproep van het Mondriaan Fonds

  • 20 aug
  • Tamara van Zwol
  • 40
Tamara van Zwol
KIA Community

Is je erfgoedcollectie nog niet helemaal digitaal? Of wil je de kwaliteit van je erfgoeddata verbeteren? Van 6 augustus tot en met 3 oktober 2024 kunnen erfgoedorganisaties met een publieksfunctie in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk een aanvraag doen bij het Mondriaan Fonds om hier stappen in te zetten.

Veel erfgoedorganisaties willen digitaal innoveren maar hun collecties zijn nog niet volledig digitaal beschikbaar. Er ligt nog veel werk om alle objecten te scannen, fotograferen en beschrijven. Of alle data op orde te brengen. Het Mondriaan Fonds biedt met de open oproep ‘Digitalisering Erfgoed’ een helpende hand om erfgoed digitaal beschikbaar te maken voor het publiek.

Musea, archieven en andere erfgoedorganisaties in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk kunnen een bijdrage aanvragen om hun collecties te digitaliseren of de kwaliteit van hun digitale gegevens te verbeteren. Je kunt ook een ontwikkelbijdrage krijgen om hier een plan voor te maken.

Alle ins en outs over van deze open oproep vind je op de website van het Mondriaan Fonds.

Online informatiebijeenkomst

Op 3 september om 16.00 uur (tijdzone Nederland)/ 10.00 uur (tijdzone Caribisch gebied) organiseert het Mondriaan Fonds een online informatiebijeenkomst over de open oproep Digitalisering Erfgoed. Klik hier om je aan te melden voor de online informatiebijeenkomst.

Trefwoorden