Update

  • okt 2022
  • Marieke Klomp
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 26
Marieke Klomp
Vacaturebank

Stevige beleidsmedewerker archieven en overheidsinformatie

Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

Ben je geïnteresseerd in digitale informatietechnologie én cultuur en geschiedenis? Wil je je inzetten voor goed beheer en openbaarheid van overheidsinformatie? En meewerken aan de modernisering van beleid en wetgeving op dit gebied? Dan spreekt deze functie je zeker aan.

Dit kabinet geeft prioriteit aan een consequente implementatie van de nieuwe archiefwet en aan een flinke verbetering van de informatiehuishouding binnen het Rijk en decentrale overheden. En dit in combinatie met de bevordering van openbaarheid van overheidsinformatie.

Doel van het huidige en toekomstige archiefbeleid en -wetgeving is daarbij met name dat overheidsorganisaties hun informatie zorgvuldig beheren en ruimhartig beschikbaar maken voor huidige en toekomstige generaties. Dat is belangrijk voor de bedrijfsvoering van de overheid zelf, voor publieke verantwoording, rechtsvinding en vanuit cultuur-historisch oogpunt.

In deze functie kun jij vorm geven aan dat nieuwe beleid. En dat in een omgeving met collega's die dezelfde bevlogenheid hebben voor het belang hiervan. een omgeving met ambitie, en een omgeving met oog voor jouw ontwikkeling en oog voor elkaar.

Jouw rol

De directie Media en Creatieve Industrie van het ministerie van OCW zoekt een stevige projectsecretaris en beleidsmedewerker die het team archieven en overheidsinformatie komt versterken.

Dit ga je doen

Je draagt in het team bij aan de modernisering van de archiefwetgeving en de implementatie daarvan. En om het programma 'Open op Orde' voor verbetering van de informatiehuishouding van de Rijksoverheid en meer actieve openbaarmaking van informatie. Jij bent als stevige projectsecretaris een onmisbare schakel in het team. Je stuurt en houdt zicht op de voortgang van het wetstraject voor de nieuwe archiefwet, -besluit en regeling, het regelen van budget en financiën en het plannen en voorbereiden van bijeenkomsten. Ook heb je een stevige rol in de voorbereiding van kamerdebatten en schrijf je mee aan inhoudelijke voorstellen en kamerbrieven. Je werkt nauw samen met diverse samenwerkingspartners zoals het Nationaal Archief, andere departementen zoals BZK en VWS, en de Regionale Historische Centra.

Tot slot heb je een belangrijke rol om de implementatie van de nieuwe Archiefwet in samenwerking met de ketenpartners tot een succes te brengen. Onder andere door met de ketenpartners invulling te geven aan voorlichting, communicatie en aanvullende instrumenten.

We zoeken een collega die zich thuis voelt in een klein en informeel team. Momenteel bestaat het team uit 6 collega's, die intensief samenwerken, onderling het werk verdelen en flexibel voor elkaar inspringen.

Meer informatie en solliciteren: Vacature: Stevige beleidsmedewerker archieven en overheidsinformatie, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap - Werken voor Nederland

Trefwoorden