Update

  • okt 2020
  • Anneke van Waarden-Koets
  • ·
  • Aangepast 28 jun
  • 28
Anneke van Waarden-Koets
Educatie en Presentatie
  • Lotte Baltussen
  • KIA Community Manager

Knelpunten ontstaan door corona en ideeën voor de (nabije) toekomst

Beste KEP'ers,

Vanuit LKCA/FCP is het Kennisplatform Educatie en Presentatie uitgenodigd deel te nemen aan een online bijeenkomst op woensdag 11 november 2020 van 15.30 tot 17.00 uur, om de gevolgen van de coronapandemie voor de erfgoedsector te bespreken. Bedoeling van deze bijeenkomst is om de meest acute maar ook sluipende gevolgen van de coronacrisis voor de erfgoedsector in beeld te krijgen en te kijken of en op welke manieren we deze kunnen verlichten.
Wie van jullie heeft deze uitnodiging ook ontvangen en wie zal erbij zijn?

Het lijkt me van belang dat KEP bij die bijeenkomst aanwezig is om de gevolgen van corona voor archiefeducatie en – presentatie in te brengen en mee te denken over de (nabije) toekomst.

Ter voorbereiding vraagt de organisatie een overzicht van knelpunten en onderwerpen:

(…) we je vragen om door de coranacrisis ontstane knelpunten en andere relevante onderwerpen alvast te mailen . Jullie input levert ons de ingrediënten om de bijeenkomst verder in te vullen. Denk bijvoorbeeld aan financiële schade, binding met vrijwilligers, alternatieven in coronatijd, samenwerking scholen, samenwerking culturele instellingen, kennisuitwisseling en communicatie.

En verder vraagt de organisatie ook ideeën voor mogelijkheden in de (nabije) toekomst:

Hoe zorgen we ervoor dat de vele (vaak oudere) erfgoedvrijwilligers weer veilig aan de slag kunnen, want vereenzaming en kennisverlies liggen op de loer. Wat zijn alternatieve werkvormen? En hoe kunnen erfgoedbeoefenaars weer aan de slag? Hoe bereik je de juiste personen/instellingen/partners binnen dit brede werkveld met vaak informele verbanden? Wat gebeurt er al, wat voor goede oplossingen zie je om je heen?”

Input uit het veld is uiteraard belangrijk om deze vragen goed te kunnen beantwoorden.
Vandaar mijn vraag aan jullie: laat weten welke knelpunten je signaleert en welke ideeën je hebt voor de (nabije) toekomst.

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Hartelijke groet, Anneke

PS. Mocht je je nog niet hebben aangemeld voor de online KEP-najaarsbijeenkomst 10-11-2020, 10-12u, doe dat dan nog even Het kan nog hoor!

Trefwoorden