Vacature stagiair Bibliotheek Atria

  • nov 2021
  • Marieke van Meer
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 25
Marieke van Meer
Vacaturebank

Zin in een stage bij onze inspirerende bibliotheek? Atria zoekt een stagiair(e) voor 24-32 uur per week binnen de afdeling Collecties!

Wil jij ervaren hoe het is om in onze gespecialiseerde bibliotheek, met historische en actuele collecties over vrouwen en genderverhoudingen in de samenleving, werkzaam te zijn?

Onze collectie bestaan uit tijdschriften, biografische knipselmappen, boeken, brochures, rapporten, scripties, Oral History interviews, beeld en audio items, objecten en documentatiemateriaal. De collectie bestaat al sinds 1935 en is één van de oudste collecties over vrouwen en gender wereldwijd.

Jij draait mee met de reguliere werkzaamheden in onze bibliotheek, hierdoor lever je een bijdrage aan de vorming van onze bibliotheek en het uitbreiden van onze collecties. Je doet praktijkervaring op en leert de inhoud van onze collectie kennen en krijgt inzicht in het vormen van deze collectie. Jij leert hoe het is om (digitale) boeken en andere collectie-items te ontsluiten en te documenteren. Je ervaart hoe het is om klantvragen te onderzoeken en te beantwoorden. Kortom: je maakt alle facetten mee van het reilen en zeilen in onze bibliotheek.

Stage

Atria zoekt – het liefst vanaf januari 2022 – een stagiair(e) in de bibliotheek voor 24-32 uur per week. Het betreft een meewerkstage voor een periode van minimaal 3 maanden.

Wat houdt de stage in?

  • Je gaat assisteren en werken in de bibliotheek. Je biedt dienstverlening aan de balie in de bibliotheek. Je verwelkomt mensen en helpt ze op weg, beantwoordt vragen (fysiek aan de balie, telefonisch en per e-mail) en houdt het reilen en zeilen in het oog. Je leent publicaties uit, verlengt ze en neemt ze weer in. Je scant artikelen voor klanten

  • Je gaat de informatiespecialisten assisteren bij depotwerkzaamheden (zoals ophalen, uitzoeken en opruimen). Je leert zo de veelzijdigheid van de collectie van Atria kennen

  • Je helpt mee bij het ontsluiten van boeken, artikelen en andere collectie-items en maakt daarbij gebruik van de Vrouwenthesaurus

  • Je neemt deel aan team-overleggen en brengt een frisse blik op het werk mee

  • Je verwerkt biografische gegevens van vrouwen die door Atria zijn verzameld in knipselmappen. Je kunt daar een blog over schrijven op de website van Atria

Jouw profiel

  • Tweede- of derdejaars student aan een universiteit of hogeschool, je volgt een bibliotheek gerelateerde opleiding

  • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid (Nederlands en Engels)

  • Goede sociale en contactuele vaardigheden, je bent dienstverlenend en servicegericht

  • Nieuwsgierig, zelfstandig, analytisch, creatief, behulpzaam en een hands on mentaliteit

  • Interesse in emancipatie, gender en diversiteit

Wie zijn wij?

Atria is hét Kennisinstituut voor Emancipatie en Vrouwengeschiedenis dat zich inzet voor een gendergelijke samenleving, waarin mensen zoveel mogelijk gelijke behandeling, gelijke rechten en gelijke kansen krijgen. Mensen voelen zich verbonden met elkaar, zodat de lang bevochten mensenrechten daadwerkelijk in praktijk wordt gebracht. Dit doen we door wereldwijd één van de oudste collecties en archieven over vrouwen en gender te verzamelen, te beheren en te delen.

We geven informatie, doen onderzoek, geven advies en organiseren lezingen en evenementen om een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de positie van vrouwen op allerlei terreinen. Atria bestaat uit een afdeling Collecties (bibliotheek en archief), een afdeling Onderzoek & Beleidsadvisering en een afdeling Marketing & Communicatie. Atria is gevestigd in het centrum van Amsterdam en telt ongeveer 35 medewerkers.

Vergoeding

De stagevergoeding bedraagt afhankelijk van het opleidingsniveau €450 op basis van een fulltime werkweek (36 uur). Voor meer informatie over de procedure en inhoud van de stage kun je contact opnemen met de manager collecties Marieke van Meer via m.vanmeer@atria.nl

Interesse?

Stuur dan jouw motivatiebrief en CV voor 14 december 2021 naar stages@atria.nl onder vermelding van ‘Stage bibliotheek’. Je mag je sollicitatie richten aan Martine van Strien.

Diversiteitsbeleid

We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar stagiaires met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team van stagiaires te vormen.

Trefwoorden