15 - 19 november: Instructieweek digitaal overbrengen e-Depot Nationaal Archief

  • okt 2021
  • Esther van Hofwegen
  • ·
  • Aangepast 28 jun
  • 30
Esther van Hofwegen
Open Overheid
  • Violet
  • Simone Hensen

In de week van 15 november organiseert het Nationaal Archief een online instructieweek over het overbrengen van digitaal archief naar het e-Depot van het Nationaal Archief. Specialisten van het Nationaal Archief presenteren deze week over verschillende onderdelen van digitaal archief overbrengen. Bijvoorbeeld het proces van overbrengen, de eisen die gesteld worden aan de aanlevering van het archief en mapping van metadata. Aanmelden kan vanaf nu via onderstaande links.

Voor wie?
De instructieweek is vooral bedoeld voor rijksmedewerkers die aan de slag willen met digitaal overbrengen. Of die hun kennis daarover willen vergroten voor toekomstige overbrengingen. Maar ook voor medewerkers die al ervaring hebben met digitaal overbrengen staan interessante sessies op het program.

Een volledig beeld van digitaal overbrengen
Als u er voor kiest om alle presentaties te volgen, heeft u na deze week een goed beeld van het proces van digitaal overbrengen, de best practices van eerdere digitale overbrengingen, de eisen die het Nationaal Archief stelt aan een aan te leveren archief en hoe u toegang kunt krijgen tot digitaal overgebracht archief.

Via Webex
Alle presentaties zijn digitaal via Webex. U kunt zich aanmelden voor de verschillende presentaties op KIA. Voor elke sessie hebben we een agenda-item aangemaakt met daarin de gegevens van de Webex-vergadering:

15 november: Aansluitproces en best practices uit eerdere overbrengingen
17 november: Functionele aspecten van aansluiten
17 november: Toegangsmogelijkheden voor archiefvormers tot overgebracht archief
18 november: Metadata, mapping en preservering
18 november: Aansluitproces e-Depot en ervaringen VNG

Wij hopen u digitaal te zien in de week van 15 november!

Trefwoorden