Handreiking Open Data voor waterschappen

  • mrt 2017
  • Jeroen Padmos
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 38
Jeroen Padmos
Informatierecht

De Unie van Waterschappen heeft een handreiking ontwikkeld die ingaat op wat open data kan betekenen voor de waterschappen. Open data wordt steeds belangrijker voor de waterschappen en de samenleving.

De handreiking Open Data gaat in op de voordelen en risico’s van open data. Daarnaast geeft de handreiking inzicht in de juridische context van open data en de manier waarop open data beschikbaar kan worden gesteld.

DATA TOEGANKELIJK MAKEN

De Unie van Waterschappen wil data van de waterschappen voor iedereen toegankelijk maken. Door het ontsluiten van data kunnen de waterschappen de samenleving beter informeren, innovatie stimuleren, samenwerking bevorderen, en meer inzicht geven in besluitvormingsprocessen. Waterschappen zetten zich steeds meer in om de voordelen van open data te benutten.

THEMABIJEENKOMST OPEN DATA

Op 21 maart organiseert de Unie van Waterschappen een themabijeenkomst over open data. Tijdens deze bijeenkomst kunnen medewerkers van waterschappen kennis vergaren en ervaringen uitwisselen over open data. De bijeenkomst duurt van 9:30 tot 13:00 en vindt plaats in Het Waterschapshuis in Amersfoort.

Handreiking Open Data

Themabijeenkomst Open Data