iPRES 2024: mis het niet!

  • 22 aug
  • Angela Puggioni
  • 28
Angela Puggioni
Preservation Digitaal Erfgoed

iPRES 2024: Internationale conferentie over digitale preservering

Het Facilitair Bedrijf (Digitaal Archief Vlaanderen), Universiteit Gent, VRT en meemoo, Vlaams instituut voor het archief organiseren van 16 tot en met 20 september iPRES 2024 in Gent en online. Een feestelijke editie, want het is de 20ste keer dat het congres professionals en onderzoekers uit de wereld van de digitale preservering samenbrengt. Het beste nieuws? Jij kan er ook bij zijn!


De brede internationale community in digitale preservering strijkt voor het eerst neer in Vlaanderen
, gaande van onderzoekers, bibliothecarissen en archivarissen, beleidsmakers tot technische profielen en serviceproviders. Samen met die community werd een veelzijdig programma samengesteld, opgebouwd rond verschillende thema's en formats. Met 50 lightning talks en 51 posters ben je snel mee, en voor wie liever wat dieper duikt zijn er maar liefst 55 academische papers en 73 interactieve formats. Of ontdek je graag inspirerende keynotes van klinkende namen als Herbert Van de Sompel, Claire Warnier en Aaron Perzanowski? Ontdek het volledige programma hier.

Mis je kans niet om bij te leren van een nationale en internationale community van digital preservation experts in het hart van Europa of online! Registreer je nog snel via www.ipres2024.be