Woo match

  • 10 jul
  • Eunice Vink
  • 197
Eunice Vink
Grip op Informatie

Op woensdag 3 juli jl hebben we de Woo match gespeeld bij de gemeenten verbonden aan het Waterlands Archief, op de locatie van het Waterlands Archief. Donderdag 4 juli waren we te gast bij VWS. Leuk om de verschillende reacties te horen. De Woo match is ontworpen om in kaart te brengen, per categorie van de Woo (Wet open overheid), hoe het proces verloopt, met welke personen en met welke applicaties. Tijdens het eind van het spel krijg je inzicht in wat al gereed is, nog gedaan of verbetert kan worden om te komen tot actieve openbaarmaking en openbaarmaking op verzoek. Worstel je nog welke applicaties er gebruikt worden? Of denk je juist dat je klaar bent? Het spel geeft inzichten.

Naast opmerkingen tot verbetering kregen we vooral veel complimenten.

" Wat een geslaagde middag was het zojuist! "

" Dat je een categorie kiest waar de deelnemers mee te maken hebben; dat maakt de discussie levendig"

" Goed om per stap in het proces van openbaarmaking het gesprek te voeren. Geeft veel inzicht"

" Duidelijke keuzemogelijkheden met de kaartjes en intuïtief om die te gebruiken"

" Scherpe vragen rondom informatiehuishouding"

" Leuk en goed om te horen hoe andere gemeenten het aanpakken. Maar ook goed om over het proces na te denken. Soms denk je dat je het goed hebt geregeld, maar dit spel zet je toch aan het denken. Leuk dat het interactief is."

" Dank voor inspirerende en leerzame middag! Wel confronterend, maar met een stapje extra inzicht. Ook de uitwisseling onderling is van toegevoegde waarde. Goed ook om het Waterlands Archief te betrekken. Hoe zij erin zitten. Dat helpt om elkaar verder in het proces te vinden. "

We hebben meerdere archiefdiensten benaderd om in het najaar meer data bekend te kunnen maken. Wil jij met jullie organisatie ook de Woo match spelen? Neem dan contact op met je archiefdienst zodat wij ook collega's uit de regio gelijk mee kunnen nemen. Werk je in de regio Rotterdam, dan gaan we de Woo match bij het Stadsarchief Rotterdam verzorgen. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met ons via gripopinformatie@vng.nl.Woo match hand die kaarten vasthoud Woo match Waterlands Archief

Trefwoorden