Update

  • apr 2023
  • Mathé van der Velden
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 41
Mathé van der Velden
E-depot

Binnen het Netwerk Digitaal Erfgoed (NDE) bestaat bij archief- en erfgoedorganisaties de wens ervaringen en kennis over het e-depot over zowel over technische - en behoud aspecten als organisatorische vraagstukken met elkaar uit te wisselen; jij kunt ook deelnemen!

Denk aan zaken als:

· Hoe zijn backup en recovery procedures ingericht, is er een business continuity plan?

· Hoe wordt er omgegaan met het scannen op virussen (hoe en waar, leg je er informatie over vast en wat doe je in het geval er een virus wordt gevonden?)

· Hoe ga je om met (mogelijke) grote diversiteit in aangeleverde metadata-formaten?

· Hoe organiseer je het testen van het systeem en wat wordt er getest?

· Welke functies/rollen zijn er betrokken bij het beheer en gebruik van het e-Depot?

· Hoe weeg je wensen op het gebied van preservering af tegen de kosten, hoe maak je een kosten-baten analyse/business case?

· Hoe zorg je voor certificering?

· Hoe zorg je voor vruchtbare samenwerking met zorgdragers?

· Wat zijn de lastigste aspecten van je werk? Welke tips en tops kun je delen binnen het netwerk?

Online bijeenkomst

NDE organiseert daarvoor binnenkort een online bijeenkomst om te peilen wat de behoefte is aan kennisdeling en/of samenwerking binnen een netwerkgroep en welke inhoud en vorm daarbij het beste zouden passen.

Ben jij vanuit je functie betrokken bij het e-depot van je archief of erfgoedorganisatie en heb je behoefte om te sparren met collega’s? Meld je dan aan bij Judith Rog, KB <judith.rog@kb.nl> .

In mei (na de vakantie) organiseren zij dan een online bijeenkomst (van ca 1 uur) via MS Teams. Na aanmelding bij Judith krijg je een doodle/datumprikker toegestuurd en wordt er een datum geprikt.

Trefwoorden