Update

  • apr 2019
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast 28 jun
  • 22
Verwijderde gebruiker
InformatiehuishoudingOverheden


Ooit onderscheidend gekenmerkt als platform zonder thema, waait er nu een frisse wind door het kennisplatform Informatiehuishouding Overheden. Met een nieuw kernteam aan het firmament buigt het kennisplatform zich over onderwerpen als samenwerking, actieve openbaarmaking (Wet Open Overheid), (digitale) vernietiging, Archiving by Design in de praktijk, toegankelijkheid van algoritmes. Het doel: door middel van deze thema’s informatiebeheer beter verankeren binnen overheden.

In 2019 zet het kennisplatform Informatiehuishouding Overheden dan ook in op het vinden van antwoorden op complexe vraagstukken. Hierin wordt d.m.v. kennisdeling actief het discours gezocht én gefaciliteerd met mensen uit de praktijk. De eerste stappen hiervoor zijn gezet. Zo is informatie op het KIA-platform opnieuw geordend (neem vooral een kijkje). Daarnaast geeft het kernteam acte de présence tijdens de komende Archiefdagen door een interactieve workshop over samenwerken te verzorgen met LEGO (ja, er staat écht LEGO). Een workshop die je absoluut niet wilt missen!

Ook jij kan bijdragen aan het kennisplatform Informatiehuishouding Overheden. Hoe? Breng jouw vraagstuk in, deel jouw casus of start een discussie op ons platform. Samen naar beter informatiebeheer door actieve individuele deelname!

Trefwoorden