Update

  • mrt 2022
  • Peter Nieuwenhuizen
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 37
Peter Nieuwenhuizen
Vacaturebank
  • Violet

2 vacatures Documentair Informatiemanagement bij Rijkswaterstaat (DIM)

Bij Rijkswaterstaat zijn er twee vacatures op het gebied van DIM, een voor senior adviseur (schaal 12) en een voor adviseur (schaal 11).

Documentair Informatie Management (DIM), cluster Expertise bestaat uit een klein, professioneel team dat verantwoordelijk is voor de voorbereiding van strategisch en tactisch documentair informatiebeleid. De cluster participeert in het Rijkswaterstaatprogramma ‘Open op Orde’ dat de komende jaren de opgedragen verbeteringen in de Informatiehuishouding moet realiseren. Binnen de actielijnen Open op Orde zijn 36 projecten gedefinieerd waarbij de cluster Expertise met name zorg draagt voor de vertaling van wet- en regelgeving naar werkzame kaders en richtlijnen voor Rijkswaterstaat.

Als senior adviseur ben jij (mede)verantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van DIM-beleid en -termijnvisies. Op basis daarvan ontwikkel en realiseer je kaders, richtlijnen en instrumentaria. Dit doe je onder andere rondom thema’s als wetgeving, digitalisering, metadata, social media, e-mailmanagement, AI en BI, duurzaamheid, kwaliteitsmanagement en openbaarmaking.

Als adviseur sta je vooraan in de keten van de inrichting van het informatiemanagement van Rijkswaterstaat. In deze positie koppel je theoretische uitgangspunten aan de praktijk van projecten en afdelingen rondom thema’s als digitalisering, metadata, social media, e-mail management, artificial intelligence, data-archivering, kwaliteitssysteem en Document Management System (DMS).

Meer info op de RWS website: Senior adviseur DIM en Adviseur DIM

Trefwoorden