Update

  • jan 2020
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 26
Verwijderde gebruiker
Vacaturebank
  • Violet

Recordmanager/Archivaris AIVD

Functieomschrijving
Voel jij je als een vis in het water als het om archivering en recordmanagement gaat? En vind je het leuk om te werken in een organisatie met een uniek archief waar digitale archivering steeds belangrijker wordt? Dan ben jij de senior recordmanager die we zoeken.

Als recordmanager ben je verantwoordelijk voor het beheer van de fysieke en digitale archieven, de inrichting van het (digitaal) archiefbeheer en recordmanagementsystemen. Je zorgt voor, de selectie en waardering, de duurzame toegankelijkheid van dossiers en eDepotvoorzieningen. Natuurlijk doe je dit binnen bestaande wet- en regelgeving. Je adviseert collega’s binnen de gehele dienst op het gebied van de digitale informatiehuishouding en je ontwikkelt instrumenten voor (digitale) archivering, zoals procedures, meetinstrumenten, risicoanalyses en handleidingen.

Als recordmanager/archivaris bij de AIVD sta je met één been in de toekomst en één been in het verleden als het om archiefbeheer- en inrichting gaat. En jij mag dit proces helpen bepalen.

Je helpt mee bij het opstellen van archiefbeleid voor de dienst en het invoeren van (internationale) standaarden op het gebied van informatiehuishouding en archivering. Ook adviseer en verleen je diensten over de opname, het beheer en het beschikbaar stellen van informatie die opgeslagen is in de document- en recordmanagement systemen en eDepotvoorzieningen.
Bovendien leg je afspraken vast in het documentair structuurplan (o.a. de ordeningsstructuur).

Je werkt mee aan projecten, zoals het opstellen en uitvoeren van een kwaliteitssysteem informatiehuishouding. Daarnaast zorg je voor de duurzame toegankelijkheid van archieven, de selectie en waardering en daaruit volgend de vernietiging of overdracht van records naar het Nationaal Archief.

Je komt als recordmanager/archivaris te werken in een leuk groot team met diverse leeftijdsgroepen binnen een afdeling met korte lijnen.

Functie-eisen
· Je beschikt over een HBO werk- en denkniveau en hebt een opleiding op het gebied van archivistiek, recordmanagement of informatiemanagement succesvol afgerond (Archiefschool, Media - Informatie en Communicatie of Archiefwetenschap).
· Je hebt binnen de sector informatie- en archiefmanagement ruime ervaring met digitale archivering, systeemarchitecturen en het werken met geautomatiseerde processen.
· Je hebt bij voorkeur ervaring met projectmatig werken en projectmanagement en je adviesvaardigheden zijn goed ontwikkeld.
· Je hebt uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden.
· Je bent initiatiefrijk, oplossingsgericht, resultaatgericht en kunt goed samenwerken met diverse afdelingen en externe organisaties.

Informatie over organisatieonderdeel
De Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) beschermt de democratie tegen nationale en internationale dreigingen, zodat we in vrijheid kunnen leven. Als je bij de AIVD werkt ben je verbindend, wendbaar, gewetensvol en moedig. Bij de AIVD doe je werk dat ertoe doet: elke minuut van de dag.
We waken, vaak onzichtbaar, over Nederland en zijn bevolking. We doen daarvoor onderzoek in binnen- en buitenland. De AIVD doet wat nodig is om te voorkomen dat staten, organisaties of personen onze rechtsstaat tegenwerken, ondergraven of aanvallen. Ons werk doen we niet alleen. De AIVD heeft zijn eigen rol in het netwerk van overheidsorganisaties die de veiligheid van Nederland beschermen.
De AIVD is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De taken van de AIVD zijn vastgelegd in de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten (Wiv 2017).

Informatie over de afdeling
De afdeling Registratie en Archiefdiensten (RAD) is onderdeel van de eenheid Dienstencentrum. Het Dienstencentrum is verantwoordelijk voor een groot deel van de generieke, standaard dienstverlening binnen de dienst. Overige afdelingen binnen de eenheid Dienstencentrum zijn onder andere de afdelingen Secretariële diensten, Dienstverlening, Huisvesting en Interne Veiligheid. De afdeling RAD verleent diensten, adviseert en ondersteunt de verschillende eenheden van de dienst op het terrein van de documentaire informatievoorziening, archief, post en koeriersdiensten.

Arbeidsvoorwaarden
Werken bij de AIVD is werken voor een ‘gewone’ Rijksoverheidsdienst en tegelijk
ook niet. We werken vanuit een sterke overtuiging, met een duidelijk doel en een
hechte cultuur. Jouw ontwikkeling is voor ons belangrijk, dus die faciliteren we met
interne en externe mogelijkheden. Daarnaast kun je rekenen op:
• Een salaris van minimaal €2805,03 en maximaal €3.963,19 (schaal 9), afhankelijk van je kennis en ervaring.
• Een maandelijkse toeslag van minimaal €140,61 en maximaal €436,98 (schaal 9).
• Prima overige arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, een 13e
maand en pensioenopbouw via het ABP.
• Uitstekende verlofmogelijkheden, bijvoorbeeld voor studie of ouderschap.
• Overige arbeidsvoorwaarden die je voor een groot deel zelf kunt bepalen.

Uren per week
32-36

Informatie
Voor meer informatie over de vacature en de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met de wervingsadministratie van de AIVD via 079 3205050.

Reactietermijn
Je kunt met jouw cv en motivatiebrief solliciteren op de website van de AIVD:
https://www.aivd.nl/onderwerpen/werken-bij-de-aivd/vacatures-bij-de-aivd
De vacature sluit op 2 februari.

Deze functie delen in jouw netwerk of plaatsen op LinkedIn wordt zeer gewaardeerd!

Trefwoorden