Update

  • mei 2019
  • Peter Nieuwenhuizen
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 26
Peter Nieuwenhuizen
Vacaturebank

Rijkswaterstaat zoekt een: Senior adviseur Documentair Informatie Management

Functieomschrijving
De informatiehuishouding van Rijkswaterstaat (RWS) is omvangrijk en complex. De hoeveelheid data drukken we uit in zetabytes, het aantal documenten loopt richting de half miljard. Om dit te managen, stemmen we de regelgeving en de praktijk op elkaar af. De informatiestromen binnen RWS zijn ingewikkeld en vragen om toekomstbestendige kaders en richtlijnen. Daarnaast moeten we voldoen aan uitgebreide wet- en regelgeving. Als senior adviseur binnen de cluster Expertise sta je vooraan in de keten van de inrichting van het Documentair Informatie Management (DIM) van RWS. In deze positie ben je in staat de theoretische uitgangspunten te koppelen aan de praktijk van projecten en afdelingen. Dit doe je door het zelfstandig of in teamverband onderzoeken en analyseren van nieuwe en gewijzigde processen, richtlijnen en instrumenten. Vervolgens kom je met ideeën over verschillende oplossingrichtingen en implementatiemogelijkheden waarbij je alert bent op de samenhang en consistentie met andere bedrijfsprocessen. Je werkt coördinerend in projecten op het snijvlak van business, IT en informatie. Je adviseert en begeleidt betrokkenen bij de implementatie van veranderingen ten aanzien van DIM-processen en DIM-producten. Ook lever je adviezen en oplossingen bij vragen over de toepassing van die processen en producten. In beide gevallen draag je bij aan de borging. In het meester-gezel-leerling-model ben je ondanks de aanduiding senior de leerling binnen het team, Je bent ambitieus, wil je zelf ontwikkelen en veel leren.

Functie-eisen

  • Je hebt een wo-diploma of afgeronde postdoctorale opleiding in een relevante richting, zoals Informatiemanagement, businessintelligence of archivistiek (bij voorkeur A).

  • Je hebt actuele kennis van het vakgebied met name waar het gaat om de digitale ontwikkelingen en minstens één jaar ervaring. •Je hebt inzicht in organisatorische en inhoudelijke samenhangen in een brede bestuurlijke context.

  • Je hebt ervaring met alle onderdelen van en rollen in het adviesproces: diagnose en onderzoek, analyseren, adviseren en presenteren, implementeren, evalueren en schriftelijk en mondeling rapporteren. •Je bent een uitstekende samenwerker, bent analystisch sterk en omgevingdbewust.

  • Je herkent je in onze kernwaarden: resultaatgedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer, ondernemend en verbindend.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau:schaal 11.

Bijzonderheden

  • De selectiegesprekken vinden plaats op 29 mei in de middag.

  • Een (online) voorselectietest of een assessment kan onderdeel zijn van het sollicitatieproces. Het maken van een casus en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, kan eveneens deel uitmaken van het sollicitatieproces. Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.

  • Je kunt nog tot 25 mei 2019 solliciteren.

Meer informatie
https://werkenbij.rws.nl/vacature/01380-274539838653 https://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/senior-adviseur-documentair-informatie-management-RWS-2019-0470 https://www.linkedin.com/jobs/view/1271177356/

Ter illustratie
Wil je meer weten over het DIM-werk bij Rijkswaterstaat: zie het interview met collega Vincent.
https://werkenbij.rws.nl/over-rws/onze-collega/vincentteerling/senior-adviseur-documentair-informatie-management

Trefwoorden