Vacature Inspectie en Toezicht Regionaal Archief Alkmaar

  • jan 2023
  • Jeltsje Stobbe
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 32
Jeltsje Stobbe
Vacaturebank

Samenvatting

We zijn op zoek naar een enthousiaste medewerker Inspectie en Toezicht ter versterking van het Team Collectiebeheer & Advies.

Wat we vragen

Jij voert samen met de archiefinspecteur aspectinspecties uit bij gemeenten en gemeenschappelijke regelingen. Verder adviseer jij gemeenten op het gebied van digitaal informatiebeheer. Overige voorkomende werkzaamheden zijn het beoordelen van vernietigingslijsten, het mede organiseren van bijeenkomsten, en actieve deelname aan intern overleg met onze Adviseurs Digitale Informatie.

Je bent attent, leergierig, pragmatisch en je vindt het leuk om in een proactief team te werken. Je denkt abstract en deductief waardoor je theoretische vraagstukken kunt vertalen naar de dagelijkse praktijk. Een opleiding op HBO- of WO-niveau in het archief- en informatiemanagement is een vereiste, of een andere relevante opleiding en/of ervaring. Je interesse ligt duidelijk bij inspectie en toezicht en je hebt grote affiniteit met het digitaal archief- en informatiebeheer bij overheidsorganisaties.

Wat we bieden

Als medewerker Inspectie en Toezicht werk je binnen het team Collectiebeheer & Advies. Dit team bestaat uit:

  • Collectiebeheerders van archief, beeld, geluid en bibliotheek.

  • Inspecteurs en adviseurs van gemeenten en andere aangesloten organisaties.

  • Ontwikkelaars en applicatie-beheerders van het e-depot, het e-loket en scannen op verzoek.

We bieden je een prettige en informele werkomgeving waarin er veel ruimte is voor kruisbestuiving tussen de verschillende disciplines.
De aanstelling is een tijdelijk dienstverband voor een jaar, met kans op verlenging. Je wordt aangesteld in schaal 9 of 10, afhankelijk van kennis en ervaring. We volgen de arbeidsvoorwaarden onder de CAO SGO.
Het Regionaal Archief streeft naar een divers en inclusief personeelsbestand. Verscheidenheid, betrokkenheid en vrijheid in de uitvoering van je taken leiden tot werkplezier en bevorderen het werkresultaat met als gevolg tevreden klanten en opdrachtgevers.

Solliciteren

Je sollicitatiebrief en CV stuur je per mail aan het Regionaal Archief Alkmaar: vacatures@archiefalkmaar.nl
Bij aanstelling is een Verklaring omtrent het gedrag noodzakelijk.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Deze vacature staat open tot deze gevuld is.

Regionaal Archief Alkmaar

Het Regionaal Archief Alkmaar is een zelfstandig gemeentelijk samenwerkingsverband van negen gemeenten: Alkmaar, Bergen, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard (Heerhugowaard en Langedijk), Heiloo, Hollands Kroon, Schagen en Texel. Het personeel is ingedeeld in een drietal teams: Collectiebeheer & Advies, Dienstverlening en Regie & Beleid. Behalve het reguliere personeel, zijn bij het Archief ook stagiaires en vrijwilligers werkzaam. Het Archief is gevestigd in de voormalige ambachtsschool aan de Bergerweg in Alkmaar.

Het Regionaal Archief Alkmaar is gevestigd aan de Bergerweg 1 te Alkmaar, op 200 meter van station Alkmaar en drie kwartier per spoor van Haarlem en Amsterdam.

Trefwoorden