Het Ministerie van Buitenlandse Zaken zoekt een Adviseur Archiefbeheer

  • nov 2019
  • Harm Pieters
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 33
Harm Pieters
Vacaturebank

Als adviseur archiefbeheer adviseer je de organisatie van Buitenlandse Zaken over de inrichting van het archiefbeheer. Je zorgt voor een moderniseringsslag en identificeert en verhelpt knelpunten. Je maakt informatie beter toegankelijk voor beleids- en stafmedewerkers en vermindert daarmee hun werkdruk.

Voor de chief information officer, de directies, het ambassadenetwerk (de posten) en de serviceorganisaties ben je het eerste aanspreekpunt voor verbeteradviezen en het oplossen van problemen. Ook ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van een aantal essentiële en wettelijk verplichte producten voor het digitale archiefbeheer van het ministerie.

In deze laatste rol ben jij als archiefspecialist de schakel tussen het ministerie en de Archiefcommissie die bestaat uit leden van de academische wereld en het Nationaal Archief. In het archiefbeheer ligt de focus op geautomatiseerde, digitale archivering vanuit diverse (proces)systemen en applicaties.

Je weet de vragen rond informatiemanagement bij het primair proces te verzamelen en te interpreteren. Je vertaalt je adviezen naar gewenste oplossingen zonder de belangen van het primair proces en de taken van de directie en afdeling uit het oog te verliezen. Je brengt je adviezen zowel mondeling als schriftelijk aan de diverse dienstonderdelen.

In je functie van adviseur archiefbeheer voer je gesprekken met de interdepartementale ketenpartners zoals het Nationaal Archief en Doc-Direkt, en met andere ministeries. Hierbij bewaak je de belangen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en voel je goed aan wanneer rijksbrede belangen voorrang verdienen

Lees de hele vacaturetekst hier en solliciteer: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/adviseur-archiefbeheer-BZ-2019-0107#0

Trefwoorden