Informatieadviseur

  • 19 sep
  • Harma Rozema
  • 65
Harma Rozema
Vacaturebank

Het Regionaal Historisch Centrum Groninger Archieven is hét informatiecentrum voor de geschiedenis van stad en provincie Groningen. Wij houden de geschiedenis van Groningen levend, of deze nu is vastgelegd in middeleeuwse manuscripten, films en foto’s of complexe computerbestanden. Zo geven we invulling aan onze wettelijke taak om de archieven van bij ons aangesloten overheden – de gemeente Groningen en het Rijk – te beheren en aan het publiek beschikbaar te stellen. Daarnaast vinden we het belangrijk – als onderdeel van onze publieke taak - om ook archieven en collecties van particuliere organisaties en personen te verwerven, zodat we onze doelgroepen een zo compleet mogelijk beeld van de Groninger samenleving kunnen bieden. We werken daarbij graag samen met de collega’s uit het archiefveld en lokale partners. Zie ook onze website: www.groningerarchieven.nl

Onze organisatie is toe aan een herziening van de interne informatiehuishouding. We willen het komende jaar de werkprocessen en ondersteunende systemen beter op elkaar laten aansluiten. Daarom zoeken wij een

Informatieadviseur

Jouw profiel

Als Informatieadviseur ben jij de spil in het optimaliseren van onze digitale informatiehuishouding en ICT-gerelateerde processen van het DMS JOIN tot een documentair structuurplan Je hebt een scherp oog voor detail en weet complexe informatievraagstukken helder te doorgronden en te vertalen naar praktische oplossingen. Je opereert als een betrouwbare gesprekspartner voor het Management Team (MT), waarbij je strategisch advies biedt en tegelijkertijd zorgt voor de operationele implementatie van verbeteringen binnen onze digitale informatievoorziening.

Je neemt graag eigenaarschap over de verbeteringstrajecten die je signaleert. Dankzij jouw overzicht en betrokkenheid ben je in staat om structurele verbeteringen door te voeren. Je weet medewerkers op een motiverende manier mee te nemen in de veranderingen die dit voor hen meebrengt. Ter ondersteuning van jouw taken is er al een IST-situatieplaat ontwikkeld die de huidige stand van zaken in kaart brengt, waardoor je een vliegende start kunt maken.

Je hebt de kennis en ervaring om projecten op te zetten die gericht zijn op de optimalisatie van onze interne informatiehuishouding. Van de eerste fase van projectdefinitie tot de succesvolle implementatie en afronding, je houdt de touwtjes strak in handen. Hierbij bewaak je de voortgang, zorg je ervoor dat doelstellingen worden gehaald en dat werkwijzen en procedures voortdurend worden geoptimaliseerd. Je kerntaken zijn de implementatie van Microsoft Office 365 en Teams, het stroomlijnen en digitaliseren van processen en het herzien van het documentair structuurplan. Aanvullende taken zijn bijvoorbeeld de coördinatie op verwerkersovereenkomsten.

Samenwerking staat bij jou hoog in het vaandel. Je weet de juiste collega’s met specifieke expertise te vinden en betrekt hen actief bij projecten. Tegelijkertijd beschik je zelf over voldoende technische en inhoudelijke kennis om waar nodig uitvoerende taken op je te nemen.

We begrijpen dat we veel kennis vragen, schroom niet om toch te reageren als je niet aan alle eisen voldoet maar deze functie je aanspreekt.

Daarnaast vragen wij:

  • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
  • Kennis van en ervaring met de inrichting van informatiebeheer op tactisch en operationeel niveau;
  • Ervaring met het opstellen en implementeren van informatiebeleid;
  • Affiniteit met ICT.

Een geldige Verklaring Omtrent Gedrag is een voorwaarde voor aanstelling.

Wat bieden wij?

  • Een tijdelijke aanstelling voor een jaar;
  • Aantal uren: 32 - 36 (0,8 – 1,0 fte);
  • Afhankelijk van de kennis en ervaring een bruto maandsalaris van maximaal € 5.313, op basis van een fulltime dienstverband conform schaal 10 van de cao SGO. Naast je salaris ontvang je een IKB-budget van 17,05% van het bruto jaarsalaris dat je vrij kunt besteden. Jouw pensioen wordt ondergebracht bij het ABP;
  • Een thuisbasis aan het Cascadeplein, direct naast het prachtige Hoofdstation van Groningen. We bieden daarnaast de ruimte om je werkzaamheden op de daarvoor meest geschikte locatie uit te voeren. Daarvoor ontvang je een laptop en mobiele telefoon in bruikleen;
  • Samenwerken met enthousiaste collega’s in een informele werksfeer met ruimte voor eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling.

Meer informatie kan worden ingewonnen bij Ytje Krol, hoofd Bedrijfsvoering, 050-5992000.

Belangstellenden kunnen hun motivatie en CV sturen naar: sollicitatie@groningerarchieven.nl

Onze organisatie hanteert de sollicitatiecode persoonsgegevens sollicitanten. Deze is te vinden op onze website. Groninger Archieven vindt diversiteit en inclusie belangrijk en wil in haar organisatie iedereen welkom heten, ongeacht leeftijd, geaardheid en achtergrond. Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld.

Solliciteren is mogelijk tot 7 oktober 2024.

De eerste gespreksronde is gepland op 21 en 24 oktober 2024.

Acquisitie naar aanleiding van de vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden