Update

  • apr 2021
  • Peter Nieuwenhuizen
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 17
Peter Nieuwenhuizen
Vacaturebank

Rijkswaterstaat zoekt een Coördinerend adviseur DIM voor 32-36 uur/wk (schaal 13).

De impact van digitale informatie op onze samenleving en manier van werken wordt groter en groter. Dat biedt enorme perspectieven maar vraagt ook alertheid. Ben jij de coördinerend adviseur specialist documentair informatiemanagement die zorgt voor passende adviezen aan het management van Rijkswaterstaat (RWS) en de vormgeving van het juiste beleid? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen als adviseur?
Binnen de cluster DIM Expertise van de afdeling Documentair Informatie Management (DIM) ben jij verantwoordelijk voor de voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van beleid en termijnvisies op het complexe, multidisciplinaire snijvlak van DIM, business en IT. Op basis daarvan ontwikkel en realiseer je kaders, richtlijnen en instrumentaria. Dit doe je vaak in multidisciplinair en rijksbreed verband. Je draagt zo ook bij aan de (inter)departementale beleidsontwikkeling en de vertaling naar RWS. Daarbij houd je rekening met veranderende strategische inzichten.

Uitgaande van jouw diepgaande kennis adviseer en begeleid je het lijn- en projectmanagement bij multidisciplinaire ontwikkelings- en veranderingsprocessen en de bijbehorende besluitvormingsprocessen. Je helpt bij de implementatie en uitvoering van nieuwe wet- en regelgeving, DIM-processen en –producten zoals het Kwaliteitssysteem DIM, Document Management System (DMS), data-archivering en Artificial Intelligence. Je levert state-of-the-art integrale adviezen en oplossingen aan het management en het primaire proces, en zorgt voor de borging ervan.

Jouw rol als coördinator van het team
Je neemt steeds meer de taken van de huidige coördinator over als het gaat om de HR-verantwoordelijkheid en het coördineren van de taken van de cluster. Je zorgt in die hoedanigheid voor een effectieve aansturing en planning, de efficiënte inzet van mensen en middelen, en bewaking van toegekende budgetten. Ook ondersteun je de medewerkers en stuurt ze op adequate wijze aan in de uitvoering van hun werk. Je bouwt en onderhoudt een relatienetwerk, zowel binnen als buiten RWS.

Meer informatie: zie vacature RWS.
Reageren kan tot 28 april.

Trefwoorden