Update

  • aug 2019
  • Job Nijssen
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 29
Job Nijssen
Vacaturebank

managers gezocht!

Het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL) beheert archieven en daarbij ook prenten, foto's, films en boeken over de geschiedenis van de stad Maastricht, gemeenten Eijsden-Margraten en Valkenburg en de provincie Limburg. De collecties worden breed gebruikt voor onderzoek, educatie en cultuurbeleving. Het RHCL zet stevig in op toegankelijkheid voor publieke raadpleging. Daarnaast voert het RHCL een toezichtstaak uit voor de aangesloten overheden.

De komende jaren zal de aanwas van archieven in toenemende mate een digitaal karakter krijgen. Met het oog op het beheer van alle langdurig te bewaren digitale informatie beschikt het RHCL sinds 2016 naast fysieke depotruimten ook over een eigen aansluiting op het nationale e-Depot van de rijksoverheid.

De transitie naar digitaal archiefbeheer en digitale dienstverlening plaatst het RHCL en haar aangesloten zorgdragers voor grote uitdagingen, die niet alleen krachtige technische oplossingen en herijking van werkprocessen vragen maar ook nieuwe kennis en kunde in de organisatie. We investeren daarom in onze collega's om een lerende organisatie te zijn, en werken graag samen met de collega's uit het archiefveld en instellingen in onze (Eu-)regio en landelijk. De geplande toekomstige samenwerking met de Academische Werkplaats van de Universiteit van Maastricht op de locatie van het RHCL biedt daarbij kansen voor een nieuwe aanpak ten aanzien van de integratie van bronnenbeheer en academisch onderzoek naar de (Eu-)regionale geschiedenis.

Bij het RHCL zijn we op zoek naar twee nieuwe leiders en regisseurs die op een inspirerende wijze de collega’s verbinden en betrekken bij de vernieuwing en verdere ontwikkeling van hun afdelingen. Onze kernwaarden daarbij zijn: verbindend, duurzaam, betrouwbaar en toegankelijk. We zijn op zoek naar:

Trefwoorden