Update

  • jun 2021
  • Verwijderde gebruiker
  • ·
  • Aangepast 27 jun
  • 1
  • 34
Verwijderde gebruiker
Open Overheid
  • Olaf van der Walle
  • Nasira Mezgouti

Wordt er ook rekening gehouden met communicatieadviseurs en verandercoaches in de beoordeling van de actieplannen? En: waarom is er niet voor gekozen om het volledige budget over de organisaties te verdelen via een verdeelsleutel, met goede verantwoording (en zo nodig terugbetaling) achteraf?

Er komen veel vragen los tijdens de workshops Open op Orde. Deze vragen proberen wij zo veel mogelijk tijdens de sessie te beantwoorden. Als een vraag niet beantwoord is, willen we graag met elkaar hierover praten/discussiëren in deze community Open op Orde. Stel jullie vragen dan ook vooral hier! En als er geen discussie mogelijk is over een vraag, dan zetten wij deze uit bij bv. het bureau van de regeringscommissaris. Zo kunnen we elkaar helpen bij deze veranderopgave!

Twee vragen die werden gesteld tijdens de workshop op 8 juni:

"Bij dit grote verandertraject zijn functies als communicatieadviseur en verandercoaches ook heel belangrijk. Wordt hier in de beoordeling van de actieplannen rekening mee gehouden?"

Het is vooral relevant dat organisaties zelf met dergelijke aspecten rekening houden bij het opstellen van hun actieplan. In de beoordeling wordt niet op functieniveau gekeken naar de opbouw van programmateams maar naar de onderbouwing in het geheel. Zie het beoordelingskader op openoporde.nl.

"Waarom is er niet voor gekozen om het volledige budget over de organisaties te verdelen via een verdeelsleutel, met goede verantwoording (en zo nodig terugbetaling) achteraf?"

Niet iedereen is even ver in het op orde brengen van de eigen informatiehuishouding, we moeten daarom op centraal niveau rekening houden met onderlinge verschillen in benodigdheden, risico’s en prioriteiten. Daarvoor is nodig dat in het financiële proces de flexibiliteit is ingebouwd om tussentijds – organisatie overstijgend - te kunnen bijsturen aan de hand van de kwaliteit van de plannen, behaalde voortgang en meetbare tussentijdse resultaten. Zie pagina 4 e.v. in het beoordelingskader een toelichting op te nemen maatregelen.

Reacties

één reactie, 15 juni 2021
  • In het verlengde van de eerste vraag hierboven is er tijdens de sessie ook de vraag gesteld hoe rijksorganisaties hier bij de uitvoering van hun actieplannen voldoende rekening mee kunnen houden. (Hoe) pakken jullie dit aan? (Opstellers van de plannen)

    Verwijderde gebruiker

Trefwoorden