De terugkeer van de 'ArchiefWiki'

  • 3 jun
  • 15
Archiefwiki en trefwoorden

In juni 2023 deelden wij dat de ArchiefWiki ‘in de koelkast’ werd gezet - vanwege beveiligingsredenen moest het platform (tijdelijk) worden opgeheven. Maar, Team KIA heeft niet stilgestaan! We gingen op onderzoek uit om te achterhalen hoe de ArchiefWiki weer tot leven kon worden gebracht. We delen met jullie de laatste updates.

Nieuwe plannen ArchiefWiki
De ArchiefWiki is nu alleen beschikbaar via de Waybackmachine als webkopie. Ons doel is om een nieuw platform te vinden waarop het weer officieel gehost kan worden. Momenteel zijn we in gesprek met onze samenwerkpartners van het platform ‘Poolparty’, met als doel om de ArchiefWiki-terminologieset vanuit dat platform beschikbaar te maken. Poolparty is een tool waarmee collega’s uit verschillende instellingen en landen samen aan een thesaurus kunnen werken, én het bevat al meerdere terminologiesets. Voordat we een besluit maken, doen wij verder onderzoek naar Poolparty om vast te stellen of dit inderdaad een passend genoeg platform is om ArchiefWiki vanuit te gaan besturen. Hierover later meer.

Ben jij super technisch of heb je andere goede plannen en ideeën voor het verder uitwerken van de nieuwe ArchiefWiki? Reageer dan hieronder of stuur een mailtje naar kia@nationaalarchief.nl.